Strummer Radio's Taste in Music - January 2024

Οι παραγωγοί του Strummer Radio λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο πρώτος μήνας του έτους, άκουσαν και διάλεξαν τα καλύτερα τραγούδια του. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

   

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. Wilco - Space Oddity (David Bowie Cover Live On Mountain Stage)(String Bean Jean)

02. Waxahatchee - Right Back to It (Delicasseten)
H Waxahatchee επιστρέφει δισκογραφικά τον Μάρτη με το "Tigers Blood" και ήρθε να μας το ανακοινώσει παρέα με τον MJ Lenderman και το "Right Back to It"

03. Mary Timony-The Guest (Mid-western_MIDI)

04. MGMT - Nothing To Declare (Eclectic Roadtrips)
Τρίτο (και καλύτερο;) single από το επερχόμενο Loss Of Life, πρώτο άλμπουμ για το ντουέτο των MGMT εδώ και έξι χρόνια. Όμορφη ψυχεδελική indie/folk για να ξεκινήσει ωραία το 2024

05. Sunshine Reverberation - Unknown God (Pangalactic Rock Blaster)
Καθώς τα ωραία κομμάτια διαδέχονται το ένα το άλλο... ξαφνικά Οι Sunshine Reverberation-άγνωστο όνομα- σε τραβούν στην οθόνη να τους τσεκάρεις. Αξίζουν αμέσως την προσοχή με τη μουσική τους να σε κερδίζει και το ύφος τους να σου κινεί την περιέργεια να δεις απο ποια πόλη της Αυστραλίας προέρχονται. Ή μήπως είναι Ν. Ζηλανδία? Έκπληκτος ανακαλύπτω οτι ειναι μια μπαντα 10 ετών απο το μακρινο αλλα πολύ γνώριμο Tromsø της Βόρειας Νορβηγίας. Γλυκειά ακομπλάριστη ψυχεδέλεια με ευφυή στοιχεία στις λεπτομέρειες των κομματιων. Δεν ξέρεις ποιό κομμάτι να διαλέξεις απο το φοβερο αλμπουμ "What is Real?"...Aς ειναι το "Unknown God" το πιο ταιριαστο στην περιγραφή παραπάνω.

06. Big Slice - Start Again (Off the Record)
Jangle pop υπερσυναισθηματισμός από τα αδέρφια Andy & Dave Macleod και τους Big Slice, από το 2ο άλμπουμ τους "One For The Road". Κυκλοφορία του Απριλίου, αλλά δεν θα ήθελα να χαθεί.

07. The SENCES - Behind Me (Psychotic Reactions)
Η ελπίδα μας έρχεται (για ακόμα) μία φορά από την Θεσσαλονίκη αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το γκαράζ ζει και θα συνεχίσει να συγκινεί, αφού καταφέρνει να 'μιλήσει' και να μεταδώσει coolness σε άτομα πριν καν τελειώσουν το σχολείο. Ο λόγος για τους The Sences οι οποίοι με αστείρευτη ενέργεια και ανεξέλγκτη ορμή (όπως πρέπει για το είδος) θα ξεσηκώσουν και τους πιο δύσπιστους με ήχο που θα ορκιζόσουν ανήκει σε obscure 60s μπάντα απ' το Texas. Το Behind Me είναι μόνο ένα από τα διαμαντάκια αυτού του EP με το όνομα Done with you από την φανταστική γκαραζοεταιρία Lost in Tyme Records και, πιστέψτε με, θέλετε να πατήσετε το play.

08. Uranium Club - Small grey man (Bananafish)

09. Lily Seabird - Waste (Delicasseten)
Aπό το Nightshif της Lucy Dacus είχα να πάθω τέτοιο κακό.

10. Lyr - Theodolite! Pt I (Ghost on the Highway)
Λίγο spoken word poetry, λίγο post punk, αρκετή Βρετανίλα. Τι καλύτερο.

11. Agatha & Molyneaux - Ποτέ (Dead Moon Night)
Το ντουέτο των Agatha & Molyneaux, ου ζει και δημιουργεί μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου και εξερευνά τα όρια του club ήχου με ένα lo fi χαρακτήρα. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους Intimacy Without Obsession ψηλαφίζει την ηλεκτρονική μουσική με ενθουσιασμό και τσαμπουκά, και ακούγεται δυνατά.

12. Vanishing Twin - Life Drummer (days of nothing)

13. Grisaille - Blessures (Alternative Values)
Οι Grisaille είναι το πνευματικό τέκνο των ιδρυτικών μελών των Syndrome 81, Jacky και Fab. Το ντεμπούτο EP τους, ξεχωρίζει από τις σκληρές και δυνατές μελωδικές επιρροές τους από το κλασικό post-punk έως και το Oi!. Στο Entre Deux Averses…,τα τραγούδια Blessures και Ton Souvenir ενώνονται για να σχηματίσουν μια αφήγηση με τις ρίζες τους στη ζοφερή πόλη της Βρέστης.
Η κυκλοφορία σε βινύλιο έρχεται τον Ιανουάριο του 2024 μέσω της Symphony of Destruction Records από τη Γαλλία.https://symphonyofdestruction.bandcamp.com/.../entre-deux...

14. Erotic Secrets of Pompeii - Utterly Rudderless (Expand Your Mind)
Από το επίσημο ιστολόγιό τους:
«Οι Erotic Secrets of Pompeii παίζουν άγρια, παράξενη αποκαλυπτική μουσική lounge -μια στριμμένη συνένωση αιχμηρής έντεχνης ροκ και παραβατικής post-punk, που μεταδίδεται απευθείας από την καρδιά της απαγορευμένης ζώνης. Η μουσική των ESOP πλήττεται από γκροτέσκες εικόνες και ζωντανούς συμβολισμούς, αντλώντας από καλλιτέχνες από διαφορετικά μέσα, όπως Lynch, Dali, Bacon, Blake, Cronenberg, Jodorowsky, Mapplethorpe. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του EP, Trash Jugular, στα τέλη του 2022, το οποίο ακολούθησε μια περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του 2023 και μερικές εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως το Boomtown και το Bearded Theory. Ηταν support των Electric Six σε περιοδεία τον Δεκέμβριο του 2023 και το ντεμπούτο τους άλμπουμ Mondo Maleficum έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2024».

 

Ακούστε επίσης και τα προηγούμενα mixtapes που μπορείτε να τα βρείτε στην ενότητα του site  Monthly Choices καθώς επίσης και παλαιότερες εκπομπές του σταθμού στο επίσημο mixcloud μας. Enjoy!

Photo Credits:   Dan Burton 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us