Album Reviews - 5 Δίσκοι απο τον Μάρτιο

Ο Μάρτιος μας αποχαιρέτησε και ο Χάρης Πολονύφης γράφει για τους δίσκους που ξεχώρισε και κυκλοφόρησαν μέσα σε αυτόν τον μήνα. 
Depeche Mode / Lana Del Ray / Lankum / Unknown Mortal Orchestra / Sleaford Mods

1.  Depeche Mode - Memento Mori

     Mute Records  24/3
 
 depeche mode
Στους τελευταίους δίσκους τους οι Depeche Mode είχαν σταματήσει να γράφουν αξιομνημόνευτα τραγούδια και ακούγονταν σαν να είχαν χάσει την μουσική τους κατεύθυνση. Ο ξαφνικός θάνατος του Andy Fletcher, του ήσυχου μέλους της μπάντας που στεκόταν στο παρασκήνιο και λειτουργούσε ως η κόλλα ανάμεσα στον Martin Gore και τον Dave Gahan άλλαξε τις ισορροπίες. Το Memento Mori έχει πράγματι τον κατάλληλο τίτλο. Είναι το πιο συνειδητοποιημένο άλμπουμ των Depeche Mode εδώ και πολύ καιρό (τουλάχιστον από την εποχή του Ultra) . Με 50 λεπτά και 12 τραγούδια, το άλμπουμ είναι λιτό και ταπεινό, με σεβασμό στο παρελθόν της μπάντας, επιστρέφοντας ταυτόχρονα στην ένταση που έκανε το καλύτερο υλικό τους τόσο ευχάριστο.
 
Προτεινόμενα τραγούδια
Ghosts Again, Soul With Me, My Cosmos Is Mine
 

 
 

2.  Lana Del Ray  Did You  Know That There's  A Tunnel Under Ocean Blvd?

     Interscope Records 24/3
 
 lana
 
Το ένατο άλμπουμ της τραγουδοποιού, «Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd», κάνει μεγάλες, σοβαρές ερωτήσεις και δεν φοβάται να προσπαθήσει να τις απαντήσει. Περισσότερο από οποιονδήποτε από τους προκατόχους του, αυτό το άλμπουμ της Del Rey έχει να κάνει με την καρδιά των πραγμάτων. Τα θέματα και οι λυρικές του ενασχολήσεις είναι φιλοσοφικές και βαρυσήμαντες: η ύπαρξη του Θεού. η μεταθανάτια ζωή, η ακριβής στιγμή που η  ψυχή φεύγει από το σώμα, οι παραχωρήσεις γάμου και μητρότητας, η μοίρα. Ο ίδιος ο τίτλος του άλμπουμ υποδηλώνει κρυμμένα βάθη κάτω από τις επιφάνειες - κάτι για το οποίο γνωρίζει ένα ή δύο πράγματα. Το “Ocean Blvd” είναι πιο εξοικειωμένο με τη μαύρη μουσική  από οποιαδήποτε άλλη  δισκογραφική δουλειά της, 
Προτεινόμενα τραγούδια
A&W,  Did You Know..

3. Lankum - False Lankum

    Rough Trade   24/3

lankum

 
Χωρίς να μειώνoυν ποτέ τη δύναμή τους ή να εγκαταλείπουν την γοτθική τους ένταση, το τέταρτο άλμπουμ του folk γκρουπ του Δουβλίνου νανουρίζει τον ακροατή με τραγούδια εξαιρετικής απαλότητας και βαθιάς αρμονίας σε 12 κομμάτια που ξετυλίγονται το ένα μέσα στο άλλο χωρίς διάλειμμα, ρίχνοντάς τα σε καταιγίδες ανατριχιαστικών ήχων. Είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν, να ωθήσουν προς τα άκρα και να το πάνε όσο πιο μακριά μπορούν. Η έντασή τους ανέβηκε στο 11 και λειτουργεί, μεταφέροντας τους ακροατές σε μια βαθιά σκοτεινή Ιρλανδία.
Προτεινόμενα τραγούδια
Go Dig My Grave, The New York Trader,
 

4. Unknown Mortal Orchestra - V

     Jagjaguwar  10/3

lankum

 
Οι καινοτόμοι του psych rock από το Auckland Unknown Mortal Orchestra κυκλοφόρησαν το πρώτο τους διπλό άλμπουμ, V. Το τελευταίο στάδιο του ψυχεδελικού πειράματος του Ruben Nielson εξερευνά την αγάπη, την απώλεια και την πολιτιστική κληρονομιά του από την Χαβάη, χώρα καταγωγής του, σκαρώνοντας μουσικές και στίχους με έμπνευση από West Coast AOR music, περίεργη pop, την χαβανέζικη μουσική Hapa-haole και φτιάχνοντας τραγούδια με στρογγυλεμένες άκρες και λουσμένα στο φως.
 
Προτεινόμενα τραγούδια
The Widow, Guilty Pleasures, That Life
 
 

5. Sleaford  Mods  UK Grim

    Rough Trade 10/3
 
 
Η τελευταία ολοκληρωμένη κυκλοφορία από το βρετανικό post-punk ντουέτο Sleaford Mods περιλαμβάνει συνεισφορές από τη Florence Shaw των Dry Cleaning και τους Perry Farrell και Dave Navarro των Jane's Addiction. Το «UK Grim» είναι ένα επιθετικό album, με τον  Andrew Fearn να φέρνει περισσότερο χρώμα στον ήχο τους, συνεχίζοντας να προσθέτει νέα βάθη στις συνθέσεις και τους στίχους του James Williamson να συνεχίζουν να εξαπολύουν οργή για την τωρινή κατάσταση της Αγγλίας, αλλά και του κόσμου ολόγυρα μας και  όπως λέει στο ομότιτλο κομμάτι, «στην Αγγλία, κανείς δεν μπορεί να σε ακούσει να ουρλιάζεις».
 
Προτεινόμενα τραγούδια
Tory Kong,, D.I.Why
  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us