Album Reviews - 5 Δίσκοι απο τον Απρίλιο

Ο Χάρης Πολονύφης γράφει για τους δίσκους που ξεχώρισε και κυκλοφόρησαν μέσα στον Απρίλιο. 
Everything But the Girl | The National | Feist | Wednsday | Black Country New Road

1.   Everything But The Girl   Fuse

       21/4/   Virgin
 Fuse by Everything But the Girl Reviews and Tracks - Metacritic
Στις αρχές της χρονιάς οι Everything But The Girl ανακοίνωσε την επιστροφή τους. Έχοντας αρχικά ξεκινήσει τη δεκαετία του 1980 ως pop jazz σχήμα, πριν αναπτύξουν έναν ήχο πιο προσανατολισμένο στον χορό, το ντουέτο ήταν αδρανές από το 2000 και ήταν ενθουσιασμένοι που ανακοίνωσαν το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους, μαζί με το εντυπωσιακό single του, «Nothing Left To Lose'. Στο Fuse, οι Everything But The Girl επεκτείνουν τον άηχο  των δύο τελευταίων άλμπουμ τους, το Walking Wounded του 1996 και το Temperamental του 1999. Συνεχίζοντας την τελευταία τους χορευτική ενσάρκωση, οι Thorn και Watt έχουν εξελιχθεί από τη rave σκηνή της δεκαετίας του '90 με ένα ενημερωμένο άλμπουμ επηρεασμένο από μοντέρνα house/techno και R&B στυλ.
 
Προτεινόμενα τραγούδια
Nothing Left To Lose, Run A Red Light, 
 
 

2. The National   First Two Pages Of Frankestein

     28/4/ 4AD
 The National: First Two Pages of Frankenstein Album Review | Pitchfork
Οι αγαπημένοι Αμερικανοί επιστρέφουν με άλλο ένα πλήθος λυπημένων τραγουδιών που ακούγονται σχεδόν πανομοιότυπα με  οτιδήποτε άλλο έχουν γράψει. Και για άλλη μια φορά, το First Two Pages of Frankenstein είναι ένα αριστοτεχνικό κατόρθωμα, συμπέρασμα που ενισχύεται με  με κάθε ακρόαση.  Το συνθετικό τους έργο υποδηλώνει ότι βιώνουν έναν χωρισμό για 20 συνεχόμενα χρόνια. Και με κάποιο τρόπο, εξακολουθούν να βγάζουν νέες γραμμές και θορυβώδεις μελωδίες από το μουσικό τους  οπλοστάσιο και να  θριαμβεύουν υιοθετώντας ξανά μια συνεργατική διάθεση με άλλους καλλιτέχνες (Taylor Swift, Phoebe Bridgers) που συμμετέχουν στον δίσκο
 
Προτεινόμενα τραγούδια
Eucalyptus, New Order T-Shirt
 
 

3. Feist  Multitutdes

     14/4/ Polydor
 Feist: Multitudes Album Review | Pitchfork
  Τα έξι χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ της Leslie Feist, Pleasure, ήταν σημαντικά για την Καναδή  καλλιτέχνιδα. Έχει μετακομίσει στο Λος Άντζελες, υιοθέτησε μια κόρη και έχασε τον πατέρα της. Ο θάνατος, η γέννηση και η επιμονή πληροφορούν τον συγκινητικό, ακατέργαστο και περιστασιακά απρόβλεπτο έκτο δίσκο της, Multitudes. Ο δίσκος είναι άλλο ένα βήμα μπροστά στην καριέρα της, που παράγει  αφηγηματική μουσική από εμπειρίες τόσο θεμελιώδεις που αψηφούν την τακτοποιημένη αφήγηση.
 
Προτεινόμενα τραγούδια
Love Who We Are Meant To, Hiding Out In The Open
 
 

4. Wednsday  Rat Saw God

    7/4/  Dead Oceans
 Wednesday: Rat Saw God Album Review | Pitchfork
Το συγκρότημα από την Βόρεια Καρολίνα με τον τεράστιο ήχο και την υπέροχη σύνθεση τραγουδιών της Karly Hartzman κυκλοφορεί έναν από τους δίσκους της χρονιάς. Μια συλλογή ιστοριών που ενδιαφέρεται εξίσου να ρουφήξει τους ακροατές με μια κιθάρα, όπως και να τους φρικάρει με  στιγμιότυπά από την άβυσσο της ενηλικίωσης. Ή αλλιώς πως θα ακούγονταν οι Sonic Υοuth και οι Pavement αν έπαιζαν και country.
 
Προτεινόμενα τραγούδια
Bull Believer, Chosen to Deserve
 
 

5. Black Country New Road  Live At Bush Hall

     1/4/   Ninja Tune
 Black Country, New Road: Live at Bush Hall Album Review | Pitchfork
Όσοι ανησυχούσαν για το τι θα συμβεί μετά την αποχώρηση του Isaac Wood μπορούν να χαλαρώσουν. Εξακολουθούν να είναι σε κορυφαία φόρμα, δείχνοντας ότι τα πειραματικά και πραγματικά τραγούδια μπορεί να είναι πολύ άνετοι σύντροφοι  και όχι αντίπαλοι. Δεν πρόκειται για στασιμότητα - μάλλον για την αρχή μιας αναγέννησης για το συγκρότημα. Υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία, είτε σε τραγούδια που σίγουρα αφορούν το Wood – το Up Song περιλαμβάνει το ρεφρέν «Κοίτα τι κάναμε μαζί / BCNR, φίλοι για πάντα!- ή εκείνα που αφορούν ρομαντικούς χωρισμούς (που αναπόφευκτα αισθάνονται σαν αποχαιρετισμός με τον σύντροφό τους).
 
 
Προτεινόμενα τραγούδια
Up Song, The Wrong Trousers
  

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us