Μουσικά Νέα

«Στον επόμενο τόνο, θα ταξιδεύεις και εσύ στα αστέρια»

O Pan Pan επιστρέφει με το δεύτερο -και μεσαίο- μέρος της Φαντασμαγορίας του. Λιγότερο από έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του «Φαντασμαγορία Ένα», το Φάντασμα-Αγόρι, βασικός χαρακτήρας αυτής της σειράς, βγαίνει για νέες περιπέτειες, σήμερα, 28 Μαΐου 2021.

Επιμέλεια: Eve Papagianni

Από το ατελείωτο -σαν limbο- ξημέρωμα της πρώτης Φαντασμαγορίας, εδώ περνάμε σε snapshots ενός πλήρους 24ώρου, από το πρωινό ξεμούδιασμα, στην ρουτίνα της ημέρας, στο βραδινό ξεσάλωμα.

Synths και drum machines είναι τα βασικά εργαλεία της ηχητικής παλέτας του «Φαντασμαγορία Δύο» που κινείται σε ηλεκτρονικούς δρόμους, κατεβαίνοντας πού και πού στο υπόγειο για post punk περάσματα. Στα 7 τραγούδια, που απλώνονται σε 21 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα, στίχους και μουσική αναλαμβάνει ο Pan Pan αλλά μοιράζεται το μικρόφωνο με 5 γυναίκες. Κατά σειρά εμφάνισης, ακούμε τις Nalyssa Green, Katrinpi, Melentini, Καλλιόπη Μητροπούλου, και Nefeli Walking Undercover να φέρνουν την προσωπικότητά τους στα tracks που συμμετέχουν. Επίσης, στο εισαγωγικό «Άσχημοι ήχοι» έρχεται ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος με επιπλέον μελωδίες, σε μια επανάληψη της συνεργασίας του διδύμου ως συνθετική ομάδα στο συγκρότημά τους, Echo Tides.

Για άλλη μια φορά, ο Pan Pan (κατά κόσμον, Παναγιώτης Πανταζής) καταφέρνει να μας μεταφέρει σε ένα σύμπαν φτιαγμένο από beat και εικόνες, σε εκείνο το σημείο που τα όρια ανάμεσα σε όσα ζήσαμε ή ονειρευτήκαμε γίνονται κάπως θολά – και μάλλον, πιο γοητευτικά. Το Φάντασμα-Αγόρι μας παρασύρει σε αστρικά ταξίδια και ηλεκτρισμένα dancefloors, ιδρωμένα φιλιά και ανήσυχες νύχτες στη Μεγάλη Πόλη. Το αποτέλεσμα είναι πως έχουμε στα χέρια μας έναν δίσκο που ακούγεται μονορούφι και που σίγουρα θα αγαπήσουμε πολύ.

      

Όλο το album ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε σπιτικά από τον Pan Pan, ενώ τις φωνές τους ηχογράφησαν στα δικά τους σπίτια οι συμμετέχουσες, για λόγους ασφαλείας. To mastering έγινε από τον Jeff Gonzales.

Η «Φαντασμαγορία Δύο» θα κυκλοφορήσει ψηφιακά σε όλες τις πλατφόρμες streaming και σε φυσική μορφή στο panpanathens.bandcamp.com σε 100 αριθμημένες κασέτες. Το merchandise που συνοδεύει το album αποτελείται από stickers και t-shirts σε λευκό και charcoal.

Bandcamp
Instagram
Facebook
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us