Μουσικά Νέα

COSMIC RHYTHM: o Τάκης Πατερέλης σε ένα κονσέρτο με μουσική Γκουρτζίεφ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Η μουσική του Gurdjieff είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, δυναμικά λιτή και πλούσια εκφραστική. Οι ρίζες της πρέπει να αναζητηθούν σε παραδοσιακές μελωδίες, στη δερβίσικη μουσική, σε χορούς και θρησκευτικούς ύμνους από μακρινά μοναστήρια και ιερούς τόπους της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής

τα οποία συνέλλεξε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ασία και τη Β. Αφρική, ο σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος Γεώργιος Γεωργιάδης (Gurdjieff [1866-1949]).

To Strummer Radio έχει τη χαρά να προσφέρει μέσω κλήρωσης στους ακροατές του 4 προσκλήσεις για την εξαιρετική παράσταση COSMIC RHYTHM του Τάκη Πατερέλη (πιάνο και φλάουτο) πάνω σε μουσική του Gurdjieff και τον Ορφέας Περετζή στη σκηνοθεσία του Video Art.

COSMIC RHYTHM

στο Αίθριο του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, στις 9:00 μ.μ.

Οι προσκλήσεις (2 φυσικά εισιτήρια και 2 για live streaming) θα δοθούν κατόπιν κλήρωσης κατά τη διάρκεια των εκπομπών

Μπανανόψαρα” την Τετάρτη 20:00-22:00μμ

Και

Days of Nothing” την Πέμπτη το πρωί 10:00-12:00πμ

Δηλώστε συμμετοχή κατά τη διάρκεια των εκπομπών, στέλνοντας ένα μήνυμα είτε στη σελίδα του FB, είτε στέλνοντας μαίηλ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θα επικοινωνήσουμε με τους τυχερούς ακροατές, όπως αυτοί ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια των εκπομπών για τις περαιτέρω λεπτομέρειες.

 

Κονσέρτο με μουσική Γκουρτζίεφ

Τάκης Πατερέλης

COSMIC RHYTHM | πιάνο και φλάουτο

Video Art: Ορφέας Περετζής

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, στις 9:00 μ.μ.

στο Αίθριο του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

με ταυτόχρονο live streaming worldwide

Διοργάνωση: Ίδρυμα Γκουρτζίεφ και Θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ

Επιστρέφοντας στη Δύση (αρχικά στη Μόσχα και αργότερα στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη), ο Γκουρτζίεφ κατέγραψε και ενορχήστρωσε τις μελωδίες αυτές για πιάνο, σε συνεργασία με το μαθητή του, Thomas de Hartmann [1885-1956], ο οποίος μαζί με τον Sergei Prokofiev [1891-1953], υπήρξε συνθέτης της Αυτοκρατορικής Όπερας της Πετρούπολης. Η μουσική του Gurdjieff είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη. Η δυναμική της λιτότητα και η πλούσια εκφραστικότητά της οδήγησαν σπουδαίους μουσικούς όπως ο Alain Kremski και ο Keith Jarret να ασχοληθούν μαζί της και να την ηχογραφήσουν.

paterelis2.png

Ο Τάκης Πατερέλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Στα έξι του χρόνια ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Αθηνών, και με την καθοδήγηση της Αλίκης Βατικιώτη αποφοίτησε με άριστα, παμψηφεί. Στη συνέχεια έκανε σπουδές Jazz, αυτοσχεδιασμού και ενορχήστρωσης στο Berklee College of Music της Βοστώνης. Σαν σαξοφωνίστας έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της Ελληνικής και διεθνούς σκηνής της Jazz, και έχει πλούσιο διδακτικό έργο. Από το 2005 είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας ΡΟΔΑ, όπου μελετώνται οι ιδέες του Gurdjieff μέσα από τη θεατρική και τη μουσική εμπειρία, με την επιμέλεια και την καθοδήγηση της Μαρίας Περετζή. Ο Πατερέλης ασχολείται από καιρό με τη μουσική Gurdjieff / De Ηartmann, έχει εκδώσει τα δύο C.D. “Cosmic Rhythm” και “Seekers”, και έχει συμμετάσχει σε σειρά από δημόσιες συναυλίες με μουσική Gurdjieff, παραγωγής της ΡΟΔΑ.

Το VIDEO ART / OΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ TOY ΗΧΟΥ είναι μια λιτή εικονογράφηση της μουσικής του Έλληνα φιλόσοφου Γκουρτζίεφ. Τα μουσικά κομμάτια συνοδεύονται από μονοπλάνα μέσα στο φυσικό και αστικό τοπίο.

Ο Ορφέας Περετζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ψυχολογία, Σκηνοθεσία Film και Video και Σενάριο στη Βρετανία. Σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους. Έχει παρουσιάσει διάφορα Video Installation σε ομαδικές εκθέσεις και το VIDEO ART “SEEKERS” με την Ομάδα ΡΟΔΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η δουλειά του με το VIDEO ART στο COSMIC RHYTHM έχει παρουσιαστεί σε παγκόσμια ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση LIVE STREAMING τον Φεβρουάριο του 2021.

Τάκης Πατερέλης πιάνο και φλάουτο

Ορφέας Περετζής σκηνοθεσία Video Art  

Μαρία Περετζή/ TRIA ALPHA επιμέλεια και παραγωγή

Πληροφορίες για κρατήσεις: τηλ. 6937422456

 Εισιτήριο 10€

Προπώληση εισιτηρίων

Αίθριο Πολιτιστικού Κέντρου Κηφισιάς (Μυρσίνης 2 και Διονύσου Κηφισιά) Περιορισμένες θέσεις: Εισιτήρια 

 

Ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση - Live streaming: Εισιτήρια

ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

1. Hymn from a Great Temple, No 9

11. Afghan melody

2. Reading from a Sacred Book

12. 22/3/1927

3. Cosmic Rhythm

13. First Obligatory

4. Hymn for Christmas Day, No 1

14. Hymn for Easter Thursday

5. Sayyid Chant and Dance, No 34

15. Tibetan Dance

6. The Circles

16. Hymn from a Great Temple, No 2

7. Greek Melody

17. Dervish Melody

8. Easter Hymn and Procession in the Holy Night

18. Persian Song

9. No 24

19. Oriental Song

10. Dervish Dance, No 27

 

Ιστοσελίδες ΙΔΡΥΜΑ ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ,  ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΑ

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us