Patti Smith at Ηρώδειο 25/06/2022 - Review και Εντυπώσεις

Patti Smith εν έτει 2022? και όμως ναι. Πλέον υπάρχει ένας κορεσμός ποζεριάς, ο κόσμος επιστρέφει στο αυθεντικό. Και η Patti Smith έχει κάτι πολύ αυθεντικό επάνω της.

Χωρίς ίχνος μακιγιαζ, κομμωτηρίου, λιφτινγκ και οτιδήποτε άλλο επιβάλλει η κοινωνία για μια γυναίκα, η Patti χαράζει το δρομο της, δημιουργεί ένα μικρόκοσμο δικό της, έχοντας όμως ανοιχτό το μάτι στο τι συμβαίνει στον κόσμο, παράλληλα με τη δυναμική της προσφέρει και προτρέπει τον κόσμο να ασχολείται με αυτά που πραγματικά αξίζουν. Και η Patti Smith του 2022 είναι επίσης μια υπέροχη συγγραφέας, ειδικά το Patti & Robert αλλά και το M-Train είναι συγκλονιστικά. Οπότε στην ερώτηση Patti Smith εν έτει 2022? η απάντηση είναι ναι. 

Οι συναυλίες στο Ηρώδειο είναι ένας καλός λόγος για μια όμορφη βόλτα γύρω απο τα πέριξ, Ψυρρή, Μοναστηράκι, Πλάκα. Έτσι ξεκίνησε και η "πορεία" προς τη συναυλία, κόσμος αρκετός παντού, επιστροφή στην "κανονικότητα" που λίγο ακόμα και θα την ξεχνούσαμε για πάντα. 9 παρά κάτι και αρκετός κόσμος έξω απο το Ηρώδειο, ευτυχώς με γοργές διαδικασίες θα έμπαινε μέσα ώστε να ξεκινήσει η συναυλία σχεδόν στην ώρα της. 

 patti smith athens acropolis irwdeio3

Για λίγο παραπάνω απο 90 λεπτά η Patti Smith μας σύστησε στο δικό της σύμπαν, εκείνο που είναι γεμάτο χαμόγελα, ευχαριστίες για οτιδήποτε, ακόμα και για τη βροχή που παραλίγο να διακόψει τη συναυλία. Το setlist περιείχε λίγο απο όλα, κλασσικές επιτυχίες (dancing barefoot, because the night, gloria, people have the power) διάφορα covers απο Bob Dylan, Jimmi Hendrix και Led Zeppelin, μέχρι και αναγνώσεις ποιημάτων καθώς διαβάστηκε το Footnote to Howl του Alain Ginsberg, όπου ανήμερα της συναυλίας ήταν και η επέτειος του θανάτου του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεράστια μορφή της beat λογοτεχνίας είχε επισκεφτεί τα μέρη μας το 1961 και είχε γνωρίσει τους Έλληνες beat λογοτέχνες καθώς διέσχιζε τη μεσόγειο ώστε να φτάσει στην Ινδία, αυτή όμως είναι μία άλλη ιστορία που κάποια στιγμή θα πρέπει να πούμε. Στα γεγονότα της βραδιάς ήταν επίσης η παρουσία του Eric Burdon τον οποιο και ευχαρίστησε που έμμεσα την βοήθησε να ασχοληθεί με το τραγούδι μιας και όταν ήταν έφηβη ήταν το πρώτο τραγούδι που κατάφερε να τραγουδήσει και να πάρει καλές κριτικές απο το κοινό της (τα αδέρφια της δλδ). 

Κι επειδή μιλάμε για την Patti Smith δεν θα μπορούσε να μην αναφέρει τον στραβό δρόμο που παίρνει η χώρα της με την νομιμοποίηση της οπλοκατοχής στη Νέα Υόρκη και την απαγόρευση στις αμβλώσεις. 

 

Λίγο πριν το τέλος ήρθε και ένα ψιλόβροχο, ευτυχώς η συναυλία συνεχίστηκε, ίσως να επισπεύστηκε το τελείωμα της, το σίγουρο είναι όμως όσοι βρέθηκαν χθες στο Ηρώδειο είχαν μια γεμάτη βραδιά απο καλή μουσική, good vibes και λίγη κοινωνικοπολιτική αφύπνιση. 

Προσωπικές αγαπημένες στιγμές το Grateful, Boy Cried Wolf & το Beneath the souther cross. 

PS. Patti i love you, όπως ακούστηκε πολλές φορές χθες. 

Sinnerman

aka Γιώργος Τόδωρης

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us