“To Know Us Better #5” - Στήλη Γνωριμίας Strummer Radio - Spiral Drift

Με μεγάλη μας χαρά συνεχίζουμε τη στήλη αυτή, που σκοπό έχει να προβάλλει τους “Local Heroes” (respect στον Γιώργο Φλωράκη με την αξέχαστη στήλη στο Ποπ και Ροκ). Με εξίσου μεγάλη χαρά, σας παρουσιάζουμε ένα συγκρότημα με τόσο συγκροτημένη και ξεκάθαρη μουσική ταυτότητα: Κυρίες και Κύριοι, οι Spiral Drift!

Ποιοι αποτελούν τους Spiral Drift;

KRISTIAN FJELLSTAD – Φωνή
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ – Τύμπανα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΚΗΣ – Μπάσο
ΚΩΣΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – Κιθάρα
ΑΚΗΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ – Κιθάρα

SPIRAL DRIFT - Cruising Down South

Τι σας ώθησε στη δημιουργία των Spiral Drift;

Στις αρχές του 2014, τρεις μουσικοί και στενοί φίλοι, οι Κώστας Οικονόμου, Χρήστος Μιχαλάτος και Άκης Πασχαλάκης, έχοντας στα χέρια μας υλικό για ηχογράφηση και κοινά βιώματα και στόχους, αποφασίσαμε να στήσουμε τη μπάντα και μπήκαμε στο στούντιο για να βγάλουμε το πρώτο μας σινγκλ με τη βοήθεια του καλού μας φίλου Αλέξη Καλοφωλιά. Στα μέσα της ίδιας χρονιάς συμπληρώθηκε το τελικό σχήμα με την προσθήκη δύο επίσης φίλων μουσικών, του Kristian Fjellstad και του Γιώργου Γάκη.

Πώς προέκυψε το όνομα;

Πάντα μας γοήτευαν τα αντίθετα: έλεγχος/τυχαιότητα, προβλέψιμο/απροσδόκητο. Ίσως πιο κοντά να βρίσκεται μια περιγραφή του Φ. Ένγκελς: «Εγώ όμως προτιμώ μια ελεύθερη τραβηγμένη με το χέρι σπείρα, οι στροφές της οποίας δεν εκτελούνται με υπερβολική ακρίβεια. Η ιστορία ξεκινά την πορεία της αργά απο ένα αόρατο σημείο, κάνοντας μαλακά τις στροφές της γύρω του, αλλά οι κύκλοι γίνονται ολοένα και μεγαλύτεροι, μέχρι που επιτέλους η ιστορία εξακοντίζεται σαν φλεγόμενος κομήτης απο αστέρι σε αστέρι, συχνά παρακάμπτοντας τις παλιές διαδρομές, συχνά διατέμνοντάς τις, και κάθε στροφή προσεγγίζει πιο κοντά στο άπειρο (…) Αισιόδοξη θέαση της ιστορίας…

Spiral Drift 1

Ποιους καλλιτέχνες/μπάντες θα αναγνωρίζατε ως επιρροές; Έχετε όλα τα άτομα παρόμοιες επιρροές;

Με μικρές διαφορές, όλοι στη μπάντα γουστάρουμε την αμερικάνικη και βρετανική σκηνή του R’n’R των 60’s 70’s, την underground σκηνή των 80’s κ.λπ. Μπάντες όπως: QMS, Big Brother & The Holding Co., Love, CCR, Neil Young, Velvet Underground, The Who, Van Morrison, Television, Flamin Groovies, Link Wray, Big Star, Dream Syndicate, Gun Club και πολλούς άλλους!

Σε ποια μεγάλη μπάντα ή καλλιτέχνη θα θέλατε να είστε support;

Δεν έχουμε συγκεκριμένες προτιμήσεις αγαπάμε το R’n’R.

Με ποιον καλλιτέχνη ή παραγωγό (Έλληνα ή μη) θα θέλατε να συνεργαστείτε;

To ίδιο με πριν.

Ποιο τραγούδι θα θέλατε να διασκευάσετε;

Οποιοδήποτε από CCR, QMS “Pride of man”, LOVE “A house is not a motel”…

Πείτε μας μια αστεία/παράξενη ιστορία που σας έχει τύχει σε περιοδεία ή live.

Σε καλοκαιρινό λάιβ στην Αθήνα πριν δύο χρόνια, ο Κρίστιαν έσκασε τελευταία στιγμή από νησί λόγω καθυστέρησης στα πλοία και ανέβηκε στη σκηνή φορώντας κιλτ!

Το τελευταίο άλμπουμ που αγόρασε το κάθε μέλος/ τι ακούτε αυτόν τον καιρό;

Βινύλια: Delvon Lamarr “Organ trio”, The Screaming Fly “Trip to Venus”, Γιώργος Ρωμανός “Δύο μικρά γαλάζια άλογα”, Μάνος Χατζηδάκις “Καπετάν Μιχάλης”, Pink Floyd “Obscured by clouds”.

Το φορμάτ της μουσικής (βινύλιο, cd, mp3) παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στις κυκλοφορίες σας;

Προτιμούμε τον αναλογικό ήχο του βινυλίου αλλά και όλη τη φιλοσοφία του.

Πώς βλέπετε τον ρόλο του καλλιτέχνη στην κοινωνία; Τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα σας επηρεάζουν;

Εννοείται, όπως και τον καθένα μας και ειδικά αυτή την περίοδο της μεγάλης αβεβαιότητας/ανασφάλειας και καταπάτησης δικαιωμάτων! Έχουμε την αίσθηση όμως ότι η τέχνη λειτουργεί περισσότερο θεραπευτικά με στόχο να αμβλύνει το άγχος της ύπαρξης, και να θέσει τα μεγάλα διαχρονικά ερωτήματα που μας ταλαιπωρούν, υποσκάπτουν, αλλά και δίνουν νόημα στη ζωή μας!

Ασχολείστε με κάποια άλλα projects πέρα από τη μπάντα;

Ο καθένας μας έχει και τα προσωπικά του πρότζεκτ, τα οποία βέβαια αυτή τη περίοδο βρίσκονται σε αναστολή! Ο Χρήστος και ο Γιώργος ηχογραφούσαν με Electric bulbs of death, ο Κρίστιαν βρίσκεται στη Νορβηγία απ’ όπου κατάγεται και είναι σόλο μουσικός σε μουσικές σκηνές στην Δανία/Νορβηγία, ο Άκης είναι επαγγελματίας ηχολήπτης σε πολλές μπάντες.

Spiral Drift 2

Γράψτε ένα σχόλιο για την τωρινή μετάCOVID κατάσταση και το πώς σας έχει επηρεάσει ως μπάντα, και μοιραστείτε μαζί μας κάποιες «οδηγίες επιβίωσης» που ακολουθείτε.

Οι πρόβες, τα λάιβ, οι ηχογραφήσεις είναι όλα σε αναστολή! Όσοι δεν έχουν άλλες δουλειές και ζουν αποκλειστικά από τη μουσική, βρίσκονται σε πολύ δυσχερή θέση!

Τι συμβουλή θα δίνατε στους νεαρούς εαυτούς σας;

Η ζωή δεν είναι γραμμική, έχει τη μορφή σπείρας, πολλές φορές δίνει την αίσθηση της στασιμότητας και του πισωγυρίσματος, αλλά τελικά με κάποιον τρόπο πάει μπροστά! Σε οποιαδήποτε περίπτωση έχει αξία, ακόμα και στη σισύφια εκδοχή της!

Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;

Νέες ηχογραφήσεις, λάιβ αγκαλιές και φιλιά!

Θέστε και απαντήστε μια ερώτηση που θα θέλατε να σας κάνουν μέχρι τώρα και δεν έχετε ερωτηθεί.

Γιατί δώσατε τον τίτλο ON THE SHADOW LINE στο τελευταίο σας αλμπουμ;
Είναι εμπνευσμένος από την αγαπημένη νουβέλα του Joseph Conrad “The Shadow Line”. Είναι η ιστορία ενός ιστιοφόρου και του νεαρού καπετάνιου του στον κόλπο του Σιάμ, μια στοιχειωμένη ιστορία ακινησίας, αρρώστιας, τρέλας που τελικά καταφέρνει να υπερβεί όλα τα εμπόδια, να ανοιχτεί στη θάλασσα και να φτάσει στον προορισμό του.

Links:
Facebook
Bandcamp
YouTube

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us