“To Know Us Better #7” - Στήλη Γνωριμίας Strummer Radio - ΞΟΡΚΙ

Ένα «Ξόρκι» πλανιέται πάνω από την πόλη το τελευταίο διάστημα… Φυσικά, δεν πρόκειται για πραγματικό ξόρκι (αν και 2021 είναι, οπότε θα μπορούσε με ευκολία), αλλά για το dungeon synth πρότζεκτ με αυτό το όνομα.

Με τον τίτλο «Στοιχειωμένες Ιστορίες Και Σκιές», μόλις κυκλοφόρησε σε κασέτα την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του στη νεοσύστατη και εγχώρια Wyrm Lodge (αγαπημένη του είδους που ήρθε για να μείνει) και τράβηξε την προσοχή μας αμέσως. Εάν το αγαπημένο σας βιβλίο είναι οι «Παγανιστικές δοξασίες της θεσσαλικής επαρχίας», και εάν θέλετε να ακούσετε μουσικές εμπνευσμένες από απόκρυφες ιστορίες για πλάσματα της νύχτας (ή και της μέρας), κάντε μια παύση και διαβάστε παρακάτω.

Με τα δικά του λόγια:
“Ένα φευγαλέο χτύπημα στην πόρτα θα τους θυμίσει το χτύπημα στο φέρετρο του πρόωρα θαμμένου. Ο καφές τους θα είναι τόσο σκούρος που σαν μαύρη τρύπα θα ρουφάει άψυχα αντικείμενα αλλά και σκέψεις. Θα ακούσουν το θρόισμα πίσω από την πόρτα του ημιώροφου που τους ψιθυρίζει. Και κάθε φορά που θα κλείνουν τα μάτια και η ακοή τους θα πηγαίνει στα πιο μικρά, θα ακούν τους ψαλμούς από τα έγκατα της πόλης.

Stav/ Psychotic Reactions (Τις μισές Δευτέρες του μήνα 16:00-18:00)

Cover

To «Ξόρκι» (διατηρώντας την ανωνυμία του) απάντησε στο ερωτηματολόγιο των παραγωγών, και ας δούμε τι έχει να μοιραστεί μαζί μας:

Ποιοι αποτελούν το Ξόρκι;

Το Ξόρκι αποτελείται από ένα άτομο που παίζει και ηχογραφεί όλα τα όργανα.

Τι ώθησε στη δημιουργία σας;

Η ασφυκτική συνθήκη και ο άπλετος χρόνος του πρώτου λοκντάουν με ώθησε στο να ξανασχοληθώ με διάφορα πειράματα που είχα κάνει πιο παλιά με σύνθια και σπιτικές ηχογραφήσεις.

Πώς προέκυψε το όνομα;

Νομίζω σε κάποια φάση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου μού έσκασε σαν όνομα. Όπως άλλωστε και οι περισσότεροι τίτλοι κομματιών.

Τι οδήγησε στη δημιουργία του νέου δίσκου;

Ξεκίνησα να γράφω με σκοπό να φτιάξω ένα EP και αφού είδα ότι τραβάει, κατέληξα να γράφω και δεύτερο. Το σύνολο του υλικού μαζεύτηκε στην πρώτη κανονική κυκλοφορία που βγήκε από την Wyrm Lodge. Αυτά τα τραγούδια κρύβουν από πίσω μια ιστορία που είτε μου έχει έρθει ή που βασίζεται σε παραμορφωμένες και μεταφυσικές εμπειρίες άλλων.

Ποιους καλλιτέχνες/μπάντες θα αναγνωρίζατε ως επιρροές;

Σίγουρα τον John Carpenter και τον Fabio Frizzi για την πιο χόρρορ πλευρά μου και τα νεότερα dungeon synth σχήματα όπως το Hole Dweller, το Vandallorum, γιατί με έπεισαν ότι πρόκειται για κάτι με καλλιτεχνική αξία.

Σε ποια μεγάλη μπάντα ή καλλιτέχνη θα θέλατε να είστε support;

Αν και δε νομίζω να κάνω λάιβ ποτέ, αν ερχόταν κάποιος από τους παραπάνω θα το ξανασκεφτόμουν.

Με ποιον καλλιτέχνη ή παραγωγό (Έλληνα ή μη) θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Αν και μικρή η ελληνική ds σκηνή, πολύ πολύ παραγωγική, οπότε θα με έψηνε να κάνουμε κάτι με Scrag, A Compedium Of Curiosities, Slime Golem, Apokrymna και λοιπούς.

Ποιο τραγούδι θα θέλατε να διασκευάσετε;

Γενιά του Χάους - Τα Παράσημα Του Παραδείσου (μάλλον θα το κάνω).

Πείτε σας μια αστεία/παράξενη ιστορία που σας έχει τύχει σε περιοδεία ή live.

Λάιβ στον ημιώροφο.

Το τελευταίο άλμπουμ που αγόρασε το κάθε μέλος/ τι ακούτε αυτό τον καιρό;

Αγόρασα σε δίσκο ένα από τα αγαπημένα μου LP, το Land Of Mystery των Black Hole.

Το φορμάτ της μουσικής (βινύλιο, cd, mp3) παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στις κυκλοφορίες σας;

Μου αρέσει η ευκολία της ψηφιακής έκδοσης, φτιάχνεις μια μουτζούρα και έτοιμο, αλλά όταν συνδυάζεται με φυσικές εκδόσεις είναι ακόμα καλύτερα.

Πώς βλέπετε τον ρόλο του καλλιτέχνη στην κοινωνία; Τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα σας επηρεάζουν;

Οι πολιτικές μας πεποιθήσεις βγαίνουν ούτως ή άλλως στα καλλιτεχνικά δημιουργήματα. Ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι δίπλα στους καταπιεζόμενους και πάντα απέναντι στους ναζί και τους απολογητές τους.

Ασχολείστε με κάποια άλλα projects πέρα από την μπάντα;

Όποιος ψάχνει βρίσκει.

Γράψτε ένα σχόλιο για την τωρινή μεταCOVID κατάσταση και το πώς σας έχει επηρεάσει ως καλλιτέχνες, και μοιραστείτε μαζί μας κάποιες «οδηγίες επιβίωσης» που ακολουθείτε.

Αν ποτέ ξανανοίξει η φάση, θα πηγαίνω σε ΟΛΑ τα λάιβ. Κατά τα άλλα, να προσπαθούμε να είμαστε παραγωγικοί και ενεργοί, κάτι που φαίνεται ότι είναι το πιο δύσκολο.

Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;

Έχω ξεκινήσει να γράφω ένα καινούριο EP με πιο βαμπιριστική θεματολογία.

Θέστε και απαντήστε μια ερώτηση που θα θέλατε να σας κάνουν μέχρι τώρα και δεν έχετε ερωτηθεί.

- Ποιες είναι οι μη μουσικές επιρροές;
- Οι μη μουσικές επιρροές του ξορκιού είναι τα γκρεμισμένα κτήρια, τα ζιζάνια, οι παράξενοι ήχοι, οι απαγορευμένες συχνότητες, οι υπόγειοι ναοί, τα πρόχειρα σχέδια και η μουσική χαμηλής πιστότητας.

Ακούστε το άλμπουμ:
Ξόρκι - Στοιχειωμένες Ιστορίες Και Σκιές (Bandcamp)

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us