“To Know Us Better #11” - Στήλη Γνωριμίας Strummer Radio - Some Of Us

Οι Some Of Us είναι ένα νεανικό συγκρότημα με έδρα την Αθήνα. Τα τραγούδια που γράφουν, αποδίδονται ως επί το πλείστον με ακουστικά όργανα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποφεύγουν τον ηλεκτρισμό. Αντίθετα, συχνά χρησιμοποιούν την ηλεκτρική κιθάρα και ο συνδυασμός ακουστικού και ηλεκτρικού ήχου δημιουργεί όμορφα ηχοχρώματα, και –προσωπική εκτίμηση αυτό– κάνει τον ήχο τους ταξιδιάρικο και ψυχεδελικό.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο τους Digital EP στις γνωστές πλατφόρμες. Εντυπωσιακό είναι το ότι πρόκειται για μια παρέα φίλων που, στην ουσία, μαζεύονται να παίξουν και στην πορεία ξεπηδούν όμορφα indie folk τραγούδια, με τη στόφα του classic. Ήρθαμε σε επαφή με τα παιδιά και τους στείλαμε τις ερωτήσεις μας.

Ο λόγος στους Some Of Us!

Some of Us

Ποιοι αποτελούν τους Some of Us;

Γειά χαρά Strummer Radio, οι Some Of Us αποτελούμαστε από τον Πάνο Ντάλλα, τον Γιώργο Βάλλα και τον Αναστάση Ζήση.

Τι σας ώθησε στη δημιουργία της μπάντας;

Έχοντας βρεθεί και οι τρεις μας το καλοκαίρι του 2020 σε σχεσιακές απογοητεύσεις νιώσαμε ταυτόχρονα την ανάγκη να κάνουμε μουσική μαζί.

Πώς προέκυψε το όνομα της μπάντας;

Συμμετέχοντας ήδη σε μουσικά σχήματα κι έχοντας δημιουργήσει μες’ απ’ αυτά έναν κύκλο συνεργατών στην παραγωγή ήχου και εικαστικού περιεχόμενου, οι οποίοι συμμετέχουν και στη συγκεκριμένη δουλειά, προέκυψε η ιδέα ότι είμαστε ένα μέρος αυτών, εξ ου και το όνομα.

Ποιους καλλιτέχνες/μπάντες θα αναγνωρίζατε ως επιρροές; Έχετε όλα τα άτομα παρόμοιες επιρροές;

Καλλιτέχνες που έχουν σίγουρα επιρροή πάνω σε αυτό το album είναι ο Jeff Buckley, οι Neutral Milk Hotel, ο Elliott Smith, οι Pink Floyd, Matt Elliott, Songs: Ohia και οι The Lumineers. Οι επιρροές μας όμως ούτως ή άλλως είναι διάφορες και διαφορετικές.

Από πού αντλείτε έμπνευση για τους στίχους και γενικά για να γράψετε ένα τραγούδι; Περιγράψτε μας τη διαδικασία της σύνθεσης.

Έμπνευση για τους στίχους και γενικότερα για το πώς γράφουμε ένα τραγούδι αντλείται από προσωπικά μας βιώματα και από την κατάσταση που βρισκόμασταν εσωτερικά στην παρούσα φάση. Τώρα, σχετικά με τη διαδικασία σύνθεσης, βρισκόμασταν στο σπίτι του Πάνου για περίπου δύο εβδομάδες, παίζοντας και χτίζοντας κάποιες μεμονωμένες ιδέες τις οποίες ο καθένας μας είχε δημιουργήσει νωρίτερα.

Ποια η σχέση σας, ως μπάντα, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Η σχέση που έχουν τα μουσικά σχήματα με τα social media σε εποχή πανδημίας έχει πλέον ζωτική σημασία.

Σε ποια μεγάλη μπάντα ή καλλιτέχνη θα θέλατε να είστε support;

Είναι πολλά τα σχήματα τα οποία μας έχουν τραβήξει την προσοχή και θα θέλαμε να σαπορτάρουμε, αλλά είναι δύσκολο και ίσως υποτιμητικό να ξεχωρίσουμε κάποιον.

Με ποιον καλλιτέχνη ή παραγωγό (Έλληνα ή μη) θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Θα ήταν πολύ όμορφο να μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τον Jason Molina από τους Songs: Ohia, οι οποίοι έχουν επηρεάσει μεγάλο μέρος του ήχου μας.

Ποιο τραγούδι θα θέλατε να διασκευάσετε;

Έχει ενδιαφέρον ότι λίγο πριν μας τεθεί αυτή η ερώτηση είχαμε καταλήξει στο ότι θα θέλαμε να διασκευάσουμε το Rev 20-22 από Puscifer.

Πείτε μας μια αστεία/παράξενη ιστορία που σας έχει τύχει σε περιοδεία ή live.

Καταλαβαίνετε ότι για ένα σχήμα που δημιουργήθηκε επί κορονοϊού δεν έχουν υπάρξει live εμφανίσεις. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ιστορίες να μοιραστούμε από κοινό tour. Ήμασταν στο Sharp 9 στη Θεσσαλονίκη μετά από Live Filthy Animals/The Crashes, κάποιοι βρίσκονταν στη σκηνή και τζάμαραν, άλλοι έπιναν τα ποτά τους, και υπήρχε σε μια μεριά ένας στόχος με βελάκια όπου ο Αναστάσης ζήτησε από τον Γιώργο να βάλει το κεφάλι του στο κέντρο του προσπαθώντας να πετύχει κάθε άλλο παρά το κεφάλι του Γιώργου. Ενώ αυτό επιτεύχθηκε, ο barman/αφεντικό ήρθε εξαγριωμένος και μας έκραξε χωρίς πολλά-πολλά.

Το τελευταίο άλμπουμ που αγόρασε το κάθε μέλος/ τι ακούτε αυτόν τον καιρό;

Το τελευταιο άλμπουμ που αγόρασε ο Πάνος είναι το Dysfunctional των Bombing The Avenue. Τις τελευταίες μέρες ακούει αρκετα Yawning Man.
Ο Γιώργος αυτόν τον καιρό ακούει Fontaines DC και Foals.

Το φορμάτ της μουσικής (βινύλιο, cd, mp3) παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στις κυκλοφορίες σας;

Το Some Of Us Album έχει κυκλοφορήσει προς το παρόν από την Mekka Records μόνο σε digital μορφή. Στον μέλλον προγραμματίζουμε και physical copies.

Πώς βλέπετε τον ρόλο του καλλιτέχνη στην κοινωνία; Τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα σας επηρεάζουν;

Τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα προφανώς και μας επηρεάζουν. Πιστεύουμε ότι η σχέση κάθε καλλιτέχνη και κοινωνίας είναι ολόιδια με οποιουδήποτε ανθρώπου και κοινωνίας

Ασχολείστε με κάποια άλλα projects πέρα από την μπάντα;

Ο Γιώργος κι ο Πάνος παίζουν κι ετοιμάζουν καινούριο υλικό με τους Filthy Animals. Ο Πάνος συνεργάζεται επίσης με τον Paul και με τον Βασίλη Μπελούτσο στα προσωπικά τους projects. Παράλληλα, ο Αναστάσης με τον Πάνο βρίσκονται στο στάδιο του pre-production του επόμενου full length album με τους The Crashes. Αντίστοιχα, ο Αναστάσης δουλεύει με τους Yogurt Maybe

Γράψτε ένα σχόλιο για την τωρινή μετα-COVID κατάσταση και το πώς σας έχει επηρεάσει ως μπάντα, και μοιραστείτε μαζί μας κάποιες «οδηγίες επιβίωσης» που ακολουθείτε.

Τον τελευταίο καιρό μας έχει βοηθήσει πολύ η παρέα με φίλους, τζαμάροντας ακουστικά και ανταλλάσσοντας μουσικές ιδέες, non-stop. Το να μιλήσουμε για τη μετα-COVID περίοδο νομίζουμε πως δεν ταιριάζει εδώ.

Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;

Βρισκόμαστε στην προετοιμασία του επόμενου μας υλικού.

Album cover

Σύνδεσμοι:

Spotify 
Bandcamp
Facebook
YouTube



  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us