Strummer Radio's Taste in Music - September 2020

Οι παραγωγοί του Strummer Radio επιλέγουν για το μήνα Σεπτέμβρη μουσικές που άκουσαν το τελευταίο διάστημα και ξεχώρισαν. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

 

Έχουμε Νέες κυκλοφορίες απο   ,
Fontaines D.C.
,
Arab Strap
αρους (τι επικό comeback είναι αυτό), τους δικούς μας 
Minor Mine
(κρυμμένο διαμάντι απο τον Βορρά). Έχουμε επίσης με έδρα το Austin του Texas με κυκλοφορία απο Θεσσαλονικιώτικη  και πολλά άλλα καλούδια.
Sit back and enjoy!

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. Ak'chamel - the funeral of a woman whose soul is trapped in the sun (radio tangier thursdays 16.00 - 18.00)

Ασύλληπτη moody childelia από την πρώτη βινυλιακή κυκλοφορία των Ak'chamel, αυτού του αινιγματικού acid-folk ντουέτου από το υπέδαφος του Τέξας...


02. Drew McDowall - agalma I (folding) (lost daylight thursdays 12.00 - 13.00)

Τι συμβαίνει όταν ο θρύλος της ηλεκτρονικής κι industrial μουσικής, Drew McDowall (Coil, Psychic TV) συναντά τη νέα γενιά συνθετών- Kali Malone, Caterina Barbieri; Σαν να στέκεσαι, μικρός, μπροστά σ' ένα μαρμάρινο άγαλμα κάποιου θεού. Ανυπομονούμε ν' ακούσουμε όλο το άλμπουμ.


03. animistic beleifs - thief of sanity (deliberate wanderings every second thursday 22.00 - 23.00)

 Οι Animistic Beliefs στην καρδιά του καλοκαιριού κυκλοφορουν το Thief of Sanity. Το ντουέτο από το Rotterdam, αυτήν τη φορά, εμπνέεται από τους βαθύτατα πολιτικοποιημένους Underground Resistance και δίνει ένα ep που ενώ διαφοροποιείται από την μέχρι τώρα δουλειά τους εμάς μας κάνει... χαρούμενους


04. sault - wildfires (music not for braindead tuesdays 16.00 -18.00)

Soulful.mysterious, powerful and beautiful.


05. lord of the isles - inheritance (ft ellen renton) (προσχέδιο sundays 22.00 -24.00)


06. j. zunz - four women and darkness (mind flowers saturdays 22.00 - 24.00)

2η προσωπική δουλειά της Lorena Quintanilla η οποία υπογράφει σαν J. Zunz, γνωστή και από το Μεξικάνικο δίδυμο (& partners) Lorelle Meets The Obsolete που οι περισσότεροι αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να αγαπάμε. Το album έχει τίτλο “HIBISCUS” και κυκλοφόρησε 21 Αυγούστου, όπως και η τελευταία δουλειά των LMΤO έτσι κι αυτή βαδίζει στα μονοπάτια της psych & ambient σκηνής. Η ίδια αναφέρει ότι έκανε την ηχογράφηση πριν από έναν χρόνο κατά την διάρκεια μιας προσωπικής εσωτερικής και εξωτερικής κρίσης. Πληγώθηκε βαθιά από ένα άτομο και οι νύχτες της ήταν γεμάτες συντριπτικές σκέψεις και συναισθήματα.

07. john frusciante - amethblowl (G-Vibes saturdays 14.00 - 16.00)

Περίπου ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση ότι επιστρέφει στους Red Hot Chili Peppers, ο αγαπημένος John Frusciante μας παρουσιάζει ένα κομμάτι από το επερχόμενο album του ‘Maya’.
Άλλη μία φορά ο Frusciante πειραματίζεται με την ηλεκτρονική μουσική δίνοντας μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή αίσθηση.


08. epirus quartet - blues in f (bananafish wednesdays 20.00 - 22.00)

Στα πλαίσια της Record Store Day 2020,η Fairweather Friends Records σε συνεργασία με το δισκοπωλείο "Λωτός" της Θεσσαλονίκης παρουσίασαν το καινούργιο EP των Epirus Quartet "Inverse".Oι Epirus Quartet είναι ένα ελληνοαμερικανικό jazz σχήμα με έδρα το Austin του Τέξας και επιστρέφουν στη δισκογραφία μετά το άλμπουμ "Transatlantic" του 2014. Σε αυτή την ηχογράφηση αποτελούνταν από τους Nikolas Bouklas, Michael Patrick St.Clair (Polyphonic Spree, Okkervil River), Sam Pankey, Jeffrey Olson (White Denim).


09. tigran hamasyan - vortex ft tosin abasi (soulfood wednesdays 14.00 - 16.00)


10. sleeper and snake - flats falling (off the record thursdays 20.00 - 22.00)

Ντουέτο από τη Μελβούρνη οι Al Montfort και Amy Hill (που παίζουν μαζί και στην αυστραλέζικη μπάντα Terry), με αυτό το τραγούδι (που συνοδεύεται και από ένα αξιολάτρευτα άτεχνο βίντεο κλιπ) μας δείχνουν το πώς μπορεί ένα τέλειο ποπ τραγούδι να φτιαχτεί ακόμα και με τα πιο απλά και λιτά υλικά και αυτή ακριβώς η απλότητα να πολλαπλασιάζει την ομορφιά του, και μας θυμίζουν όλους τους λόγους για τους οποίους λατρεύουμε τέτοια τραγούδια.


11. hekate - cul de sac (psychotic reactions mondays 16.00 - 18.00)

Το άλμπουμ αυτό το περιμένω από τη στιγμή που μου έβαλε ένας φίλος να δω το παρακάτω βίντεο. Με all-female synth/anarcho-punk και post punk ήχο, οι Hekàtē, με όνομα εμπνευσμένο από μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και σκοτεινές θεότητες της ελληνικής μυθολογίας, μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο ολοκληρωμένο LP τους "Μέρες Οργής", μιλώντας και απογυμνώνοντας τις μέρες που διανύουμε με τον πιο δυναμικό τρόπο.


12. selofan - auf deiner haut (dead moon nights sundays 18.00 - 20.00)

 Με την τελευταία τους δουλειά οι Selofan επιδιώκουν να μπουν κάτω από το δέρμα μας. Το εν λόγω κομμάτι προέρχεται από τον επικείμενο δίσκο του ντουέτου, "Partners in hell", σε παραγωγή του Serafim Tsotsonis, φυσικά από την Farbrika Records.


13. spam risk - comfort food (to beat the devil fridays 18.00 - 20.00)

από το tumbleweed προτείνουμε Spam Risk - Comfort food
με κινδυνο να καταλήξει στο φάκελο με το σπαμ, το κομφορτ φουντ απο το Σικάγο είναι ότι χρειαζόμαστε για τις φθινοπωρινές μέρες


14. dropkick murphys - mick jones nicked my pudding (alternative values thursdays 18.00 - 20.00)

Ολοκαίνουργιο Single από τους Dropkick Murphys. To "Mick Jones Nicked My Pudding" βασίστηκε σε ένα γεγονός που είχε συμβεί όταν είχαν βρεθεί στο ίδιο Studio με τους Clash. Τότε ο Mick Jones είχε πάρει από το ψυγείο το γλυκό ενός φίλου των Dropkick Murphys.... Έτσι, η παράνομη αγάπη του θρύλου των Clash για τα γλύκα, έγινε και το καινούργιο τους single.


15. young knives - society for cutting up men (breakfast sessions saturdays 12.00 - 14.00)

Οι The Young Knives μετά από 22 καριέρας και 4 άλμπουμ - το τελευταίο μάλιστα υλοποιήθηκε το 2013 χάρη στην crowdfunding πλατφόρμα kickstarter - επιστρέφουν 7 χρόνια μετά με καινούργιο άλμπουμ. Αν κρίνουμε από το The Society for Cutting Up Men, πέτυχαν διάνα - όχι σαν την φανατική φεμινίστρια Valerie Solanas που πυροβόλησε τον Andy Warhol και στο μανιφέστο της οποίας κλείνει το μάτι το τραγούδι, enjoy


16. circus caravan - cabo da roca (tell tale tracks tuesdays 20.00 - 22.00)

Αυτό το προτζεκτ ξεκίνησε ως ενα μουσικο καταφυγιο για να περάσετε τις ημέρες καραντίνας. Κατέληξε ένας ουσιαστικός τρόπος για να απεικονίσει τα συναισθήματα που προκαλεί το τραγούδι.From Circus Caravan's debut album "Scattered Sketches", released on May 14th, 2020


17. fontaines d.c. - you said (sinnerman mondays 18.00 - 20.00)

Νέος Δίσκος απο Fontaines D.C., άλλη μία εξαιρετική δουλειά που δείχνει ότι αυτοί οι κύριοι ήρθαν για να μείνουν. Προσωπικό αγαπημένο το You said.


18. luna - marquee moon (lemonostiftis fridays 10.00 - 12.00)

Εν μέσω πανδημίας οι Luna βρίσκονται σκορπισμένοι σε Austin, San Francisco, Auckland ΝΖ και Los Angeles. Παρόλα αυτά επαναδραστηριοποιούνται και ηχογραφούν εξ αποστάσεως μια υπερδιασκευή στο παντοτινά αγαπημένο Marquee Moon των Television.


19. household goods - avalanche (mid western MIDI mondays 23.00 - 24.00)

Τέσσερις θρύλοι μαζί για μια και τελευταία φορά, ο D. Pajo (Slint, Tortoise, Papa M.) o Conan Neutron (Replicator, Mount Viciouso etc) o Vern Rumsey (Unwound) και η Lauren K. Newman (LKN, Palo Verde). Και μόνο το γεγονός πως οι δύο τελευταίοι δεν είναι πια στη ζωή είναι απλά συγκλονιστικό. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου.


20. arab strap - the turning of our bones (delicasseten mondays 20.00 - 22.00)

In Arab We Strap


21. minor mine - getting vertigo (dislocated days sundays 20.00 - 22.00)


22. eddie vedder - cartography (with grace every last saturday 10.00 - 12.00)

Αν και το Cartography δεν ηχογραφήθηκε αποκλειστικά για το soundtrack του ντοκιμαντέρ "Return to Mount Kennedy" ,το οποίο συνοδεύει - μαζί μ' άλλες συνθέσεις του Eddie Vedder - έχει αυτή την αίσθηση φρεσκάδας μιας νέας κυκλοφορίας και απορίας - ενθουσιασμού  που έχει κάποιος αντιμέτωπος με την εξερεύνηση μιας δύσκολης αποστολής. Το ντοκιμαντέρ άλλωστε καταγράφει  την απόπειρα ανάβασης στο όρος Kennedy από το γιό του ανθρώπου που κάποτε βοήθησε τον Robert Kennedy να κάνει το ίδιο και τον ονόμασε Bobby από τον πρόωρα χαμένο φίλο του. Δεν είναι τυχαίο που ο Vedder πλοηγείται τόσο επιδέξια με την κιθάρα του ώστε να αναρωτιέσαι πώς στο καλό έφτασε στο τέλος του κιόλας αυτό το instrumental κομμάτι. 


23. this is the kit - coming to get you nowhere (seven eleven 22.00 - 23.00)


24. compro oro - murmur (days of nothing thursdays 10.00 - 12.00)

H ανατολή συναντά τη δύση σε αυτή τη συνεργασία της ψυχελικης μπάντας compro oro με τα μέλη των baba zula murat ertel και esme ertel


25. all them witches - rats in ruin (a pillow of secrets mondays 12.00 - 14.00)


26. TRAAMS - the greyhound (antony k fridays 22.00 - 24.00)

 

 Ακούστε επίσης και τα προηγούμενα mixtapes για τον μήνα Αύγουστο, Ιούλιο,  Ιούνιο,  Μάιο, Απρίλιο, Μάρτιο, καθώς επίσης και παλαιότερες εκπομπές του σταθμού στο επίσημο mixcloud μας. Enjoy

ΥΓ. Ευχαριστίες @ david Zawila για την εισαγωγική φωτογραφία. 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us