Best new music

Strummer Radio's Taste in Music - April 2021

Οι παραγωγοί του Strummer Radio επιλέγουν για το μήνα Απρίλιο τα καλύτερα τραγούδια που άκουσαν το τελευταίο διάστημα και ξεχώρισαν. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

Έχουμε όμορφες συνεργασίες, Marianne Faithful μαζί με Warren Ellis, Xiu Xiu με Sharon van Etten ,  επιστροφή αγαπημένων όπως δλδ οι Motorama, Nick Waterhouse, The Coral, Underground, φυσικά Ελληνικές δουλειές απο Πέρα στα όρη & Χρίστο Χονδρόπουλο, και μπόλικες νέες δουλειές απο πρωτοεμφανιζόμες ή μπαρουτοκαπνισμένες μπάντες απο Αγγλία μέχρι Τασμανία! 

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. Nick Waterhouse - Fugitive Lover (mind flowers saturdays 20.00 - 22.00)
02. Underground Youth - Letter From A Young Lover (to beat the devil fridays 18.00 - 20.00)

Οι Underground Youth δημιούργησαν σίγουρα έναν απο τους καλύτερους δίσκους για το 2021, συνεχίζουν στη Fuzz Club Records αλλά σε πιο σκοτεινούς ρυθμούς που μάλλον τους ταιριάζουν καλύτερα. Ο Craig Dyer είναι σε δημιουργικό οίστρο μιας και πριν λίγες ημέρες δημοσίευσε και το νέο του βιβλίο με τίτλο "Into the Aether" όπου μέσα του βρίσκονται ολισέλιδες ιστορίες και ποιήματα. Bonus είδηση ότι στην επόμενη τουρνέ τους, όποτε αυτή ξεκινήσει, θα συμπεριληφθεί και η Ελλάδα!


03. Xiu Xiu feat. Sharon Van Etten - Sad Mezcalita (breakfast sessions saturdays 12.00 - 14.00)

Xiu Xiu for life. Εδώ με την Sharon Van Etten, need to say more?


04. Gruff Rhys - Loan Your Loneliness (String Bean Jean's every 1st & 2nd Saturday 11.00 - 12.00)
05. Chad Van Gaalen - Nothing Is Strange (mid western MIDI mondays 23.00 - 00.00)

Μια ξεχαρβαλωμένη μπαλάντα από το πέμπτο LP στην Sub Pop του καναδού Chad VanGaalen. Στην αρχή του κομματιού ο Chad τραγουδά με σπασμένη φωνή “Turn up the radio/I think we’re dead”...τα είπε όλα!


06. The Coral - Faceless Angel (antony k fridays 22.00 - 24.00)
07. Julian Teakle - Punchin' Down (off the record thursdays 20.00 - 22.00)

Ο Julian Teakle από το Hobart της Τασμανίας, ήμισυ του ντουέτου των Native Cats και συνιδρυτής της Rough Skies Records, κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ (New Hobart), θυμίζοντάς μας τους λόγους που λατρεύουμε την "ανθρώπινη" μουσική της μακρινής ηπείρου.


08. Kælan Mikla - Sólstöður (dead moon nights sundays 18.00 - 20.00)

"April is the cruelest month" κατά τον T. S. Eliot - κι ίσως είναι οι τελευταίες κρύες μέρες, ή η μελαγχολία της πρώιμης άνοιξης που καθιστά απολύτως κατάλληλη της επιλογή του νέου κομματιού των Ισλανδών Kaelan Mikla για το mixtape του μήνα. Witchy, απόκοσμο κι ανατριχιαστικό as it gets, σχεδόν μυσταγωγικό, συνοδεύεται από ένα videoclip αντίστοιχης αισθητικής.


09. Silicone Prairie - River of Time (music not for braindead tuesdays 16.00 - 18.00)

80's επιρροές, DIY, και τετρακάναλο κατ'ευθείαν απο το Kansas . Ντεμπούτο album για τους Silicone Prairie !!


10. Motorama - Pole Star (Everything Always Goes Wrong saturdays 20.00 - 22.00 every 2nd & 4th week)

Από το 6ο studio album, των Ρώσσων Motorama, Before the Rode, που κυκλοφόρησε στις αρχές του '21 , το κομμάτι Pole Star, που είναι και το πρώτο videoclip από το άλμπουμ.


11. Dry Cleaning - More Big Birds (seveneleven mondays 22.00 -23.00)
12. Qlowski - A Woman ( Psychotic Reactions mondays 16.00 - 18.00 1st & 3rd week)

Αν και έχουμε ξαναπροτείνει τους Qlowski στο παρελθόν με αφορμή το υπέροχο EP τους, αυτή τη φορά η χαρά είναι μεγαλύτερη, καθώς κυκλοφόρησε πριν λίγο διάστημα το πρώτο τους κομμάτι "A woman" από τον επερχόμενο ολοκληρωμένο δίσκο τους 'Quale Futuro?' (Maple Death Records) που θα έχουμε στα χέρια μας τον Ιούνιο. Αν σας αρέσουν τα νέα twists σε αγαπημένες post punk, indie, και rock n roll μελωδίες, οι Qlowski είναι μια μπάντα που πρέπει να τσεκάρετε. Και όταν γίνουν γνωστοί (που θα γίνουν), να θυμάστε ότι πρώτα τους ακούσατε στον Strummer.


13. TV Priest - Press Gang (sinnerman sundays 12.00 - 14.00 2nd and 4th week)

Ακούγοντας το Press Gang απο το ντεμπούτο δίσκο των Άγγλων TV Priest δεν γίνεται να μη σου έρθουν στο μυαλό οι Idles. Μια πολύ πολύ όμορφή σχολή δημιουργείται! Βλέποντας επίσης στο videoclip τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Charlie Drinkwater θαρείς ότι είναι αδελφος του Charles Bronson όπως τον υποδύθηκε ο Tom Hardy στην εξαιρετική ταινία Bronson.


14. Civic - Come to Know (delicasseten mondays 20.00 - 22.00)

Από τη Μελβούρνη με αγάπη


15. The Rumjacks - Sainted Millions (alternative values thursdays 18.00 - 20.00)

Νέο single για τους Αυστραλούς Rumjacks, «Sainted Millions». Το κομμάτι είναι το πρώτο από το νέο τους άλμπουμ Hestia, το οποίο κυκλοφόρησε στις 12 Μαρτίου. Μια μεθυσμένη συνομιλία ανάμεσα στους ζωντανούς και τους νεκρούς, το Sainted Millions είναι δυνατό, γρήγορο και ταυτόχρονα συναρπαστικό. Το πέμπτο στούντιο άλμπουμ από τους The Rumjacks, Hestia, πήρε το όνομά του από την ελληνική θεά της εστίας, της οικιακής ζωής και της οικογένειας.


16. Dry Cleaning - Strong Feelings (a pillow of secrets mondays 12.00 - 14.00)

Με αναφορές στους Fall και το ανεξάρτητο ροκ των late '90s οι Dry Cleaning από το Νότιο Λονδίνο (από όπου και οι Shame) έβγαλαν τον δικό μου δίσκο της χρονιάς so far..


17. ΠΕΡΑ ΣΤΑ ΟΡΗ - SCATTER 0ˆ (deliberate wanderings thursdays every 2nd week 22.00 - 23.00)

Ο Έλληνας παραγωγός Πέρα στα Όρη (Γιώργος Κοντογιαννίδης) κυκλοφορεί στις 23 Απριλίου το νέο του ep "IMMI" που περιέχει 4 κομμάτια από την MUSAR. To SCATTER 0ˆ είναι το κομμάτι που ανοίγει το ep και εντυπωσιάζει..


18. Christos Chondropoulos - Disco Bwaba (radio tangier thursdays 16.00 - 18.00)

ο Χρήστος Χονδρόπουλος είναι κατά την γνώμη μου μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιπτώσεις electronica καλλιτέχνη με δομημένες ιδέες και μεστές αναπτύξεις. Η τελευταία του κυκλοφορία Athenian Primitivism (τσεκάρετέ την στο bandcamp), συνδυάζει νέες ηχογραφήσεις μαζί με παλαιότερες και συνιστάται ανεπιφύλακτα


19. Sons Of Kemet - Hustle ft. Kojey Radical (lost daylight thursdays 12.00 - 13.00)

Η επιστροφή των Sons Of Kemet! Κυκλοφορεί 14 Μαΐου. 


20. the holy family - inward turning suns (days of nothing thursdays 10.00 - 12.00)
21. Pavel Milyakov, Bendik Giske - Untitled 4 (ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ sundays 22.00 - 24.00)
22. vijay iyer trio - children of flint (with grace every last saturday of the month 10.00 - 12.00)
23. Chris Corsano & Bill Orcutt - Man Carrying Thing (bananafish wednesdays 20.00 - 22.00)
24. Marianne Faithfull & Warren Ellis - She Walks in Beauty (unbalanced pieces saturdays 18.00 - 20.00)

Κάποιοι καλλιτέχνες οσο μεγαλώνουν και ωριμάζουν γίνονται ολο και καλύτεροι.Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η Marianne Faithfull που στα 75 της χρόνια έχοντας περάσει αρκετές συμπληγάδες στη ζωή της (με πιο πρόσφατη αυτήν του COVID-19) βγήκε νικήτρια και ετοιμάζεται στο τέλος του μήνα να κυκλοφορήσει τον νέο της δίσκο σε συνεργασία με τον Warren Ellis.
Το She Walks in Beauty είναι ένα ποιήμα του Lord Byron όπου αποδίδεται με τον καλύτερο τρόπο μέσω της βραχνής χαρακτηριστικής φωνής της Mariane Faithfull σε συνδυασμό με τις ενορχηστρώσεις του Warren Ellis και θυμίζει αρκετά ένα Ghosteen με τη φωνή της Βρετανίδας...

 

Ακούστε επίσης και τα προηγούμενα mixtapes που μπορείτε να τα βρείτε στην ενότητα του site  Monthly Choises καθώς επίσης και παλαιότερες εκπομπές του σταθμού στο επίσημο mixcloud μας. Enjoy

ΥΓ. Ευχαριστίες @ Adrian Korte για την εισαγωγική φωτογραφία

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us