best new musicmarch 2021

Strummer Radio's Taste in Music - March 2021

Οι παραγωγοί του Strummer Radio επιλέγουν για το μήνα Μάρτιο μουσικές που άκουσαν το τελευταίο διάστημα και ξεχώρισαν. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

Κάθε μήνα επιλέγουμε μουσικές που μας κέντρισαν τη προσοχή και κάθε μήνα εμφανίζονται διαμάντια. Άλλοτε απο τους γνωστούς και μη εξαιρετέους (βλέπε Nick Cave, Arab Strap etc.), άλλωτε απο όχι γνωστούς θα έπρεπε αλλά υπερταλαντούχους (βλέπε The bug club, Voyna etc.).

 

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. everything is gone - ben sollee & time for three (with grace every last saturday of the month 10.00 - 12.00)
02. Lorenzo Masotto - i=r (reflection) (String Bean Jean's every 1st & 2nd Saturday 11.00 - 12.00)

Ο Lorenzo Masotto, πιανίστας και συνθέτης απ' τη Βερόνα ξεκίνησε να γράφει το τελευταίο του άλμπουμ  i=r όταν η πανδημία χτύπησε την βόρεια Ιταλία. Σ'αυτό το άλμπουμ πειραματίστηκε με διάφορους ήχους όπως το άγγιγμα του σφυριού στη χορδή, όπως η κίνηση και οι δονήσεις που δημιουργούν όλα τα είδη τριξίματος και θορύβου μέσα στο ξύλο


03. Nick Cave & Warren Ellis - Balcony Man (unbalanced pieces 18.00 - 20.00 evry second week)

Ασταμάτητος ακόμη και στην πανδημία ο Nick Cave μαζί με τον πολυτάλαντο Warren Ellis κυκλοφορούν το "Carnage".Μετά απο μέχρι στιγμής 3 ακροάσεις ξεχώρισα το "Balcony Man" και καθώς οι ακροάσεις γίνονται ολο και περισσότερες γίνεται περισσότερο αντιληπτό και το μεγαλείο του δίσκου....


04. Yasmin Williams - Urban Driftwood Ft. Amadou Kouyate (bananafish wednesdays 20.00 - 22.00)
05. Ryley Walker - Axis Bent (mid-western midi mondays 23.00 - 00.00+)

Δεύτερο σιγκλάκι από το πολυαναμενόμενο άλμπουμ του Walker σε παραγωγή του John McEntire (Tortoise). Το άλμπουμ έχει τίτλο Course in Fable και κυκλοφορεί αρχές Απριλίου


06. Arab Strap - Another Clockwork Day (lemonostiftis fridays 10.00 - 12.00)

Με εκείνη την αίσθηση πως ακούς φωνές, πως σου απαγγέλει ξανά τις σκέψεις σου – έπειτα από χρόνια σιγής - το ίδιο σου το μυαλό, οι Arab Strap μεγαλώνουν μαζί μας.


07. Camel Moon - The World Doesn't Need You Anyway (home/sick sundays 16.00 - 18.00)

Από τη Λειψία το ντουέτο των Camel moon σε νέεα οικιακές ηχογραφήσεις ... εκτός από τους αμιγώς μουσικούς λόγους κυρίως για τη δήλωση τους ότι "το τραγούδι αυτό αφιερώνεται σε όσους ασκούν εξουσία σε άλλους, σε όσους πιστεύουν στην δική τους αλήθεια και τοποθετούν τους εαυτούς τους υπεράνω όλων. Ο κόσμος δεν σας χρειάζεται"


08. sunburned hand of the man - initials (days of nothing thursdays 10.00 - 12.00)
09. Nightshift - Outta Space (off the record thursdays 20.00 - 22.00)

Οι Nightshift, προερχόμενοι από το indie οικοσύστημα της Γλασκώβης, κυκλοφορούν φέτος το πρώτο τους κανονικό LP (Zöe) στην Trouble In Mind.


10. SSIEGE - Il Re Delle Mandorle (deliberate wanderings thursdays every 2nd week 22.00 - 23.00)

η SSIEGE (πιθανόν αναγραμματισμός του GIESSE) καταφθάνει στις 22 Μαρτίου με το EP Meteora, αυτήν τη φορά το βήμα δίνει η Knekelhuis. Έχει ήδη προηγηθεί το αξιοπρόσεχτο Fading Summer αρχικά σε κασέτα το 2019 για να ακολουθήσει σε LP το 2020 από τη βρετανική Youth. Το Il Re Delle Mandorle είναι το κομμάτι που ανοίγει το Meteora και αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις, συγκροτημένο, δυναμικό, ευέλικτο και uplifting χωρίς υπερβολές. Τέλειο!


11. Doric - Cities Are Dead (saturdays Everything Always Goes Wrong every 2nd & 4th week)

To καινούριο album του Doric, το ατομικό minimal synth project του Στάθη Λεοντιάδη ( Human Puppets, Exetix, Doric, Data Fragments), Great Dead Cities κυκλοφορεί ήδη διαδικτυακά μέσω του bandcamp ενώ το βινύλιο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του '21 από την Young & Cold records. Από το album έχω επιλέξει το κομμάτι Cities are Dead.


12. Mechanimal feat. Thekla Tselepi -Κοιτάζω τις Σκιές στους Τοίχους (sinnerman sundays 12.00 - 14.00  2nd and 4th week)

Νέος δίσκος απο Mechanimal και το τραγούδι-προάγγελος έχει στα φωνητικά την αγαπημένη ραδιοφωνικό παραγωγό Θέκλα Τσελεπή. Απαγγελία ποίησης και σύνθια. Ποτέ δεν λέω όχι σε αυτό τον συνδυασμό. 


13. Alan Vega - Nike Sholider (dead moon nights sundays 18.00 - 20.00)

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Alan Vega, η Sacred Bones Records κυκλοφορεί το "Mutator", ένα άλμπουμ που ηχογραφήθηκε την περίοδο 1995-96 - κι εμπνέεται από τους ήχους της Νέας Υόρκης που ολοένα βιομηχανοποιείται. Το πρώτο single, Nike Soldier, επανασυστήνεται στο κοινό (μιας και είχε κυκλοφορήσει αυτόνομα το 2014 από την Fuzz Club), παίρνοντας τη θέση που του αξίζει στη δισκογραφία και τις καρδιές μας.


14. Voyna - The Sky And A Grain (the tell tale tracks tuesdays 20.00 - 22.00)

Η νέα δισκογραφική δουλεία των Βερολινέζων "VOYNA" η οποία κυκλοφορεί στις 15/03 αποτελεί ένα σύνολο καλοσχεδιασμένων και στοχαστικών τραγουδιών που τρέχουν όλο το φάσμα της επιδεξιότητας συναισθημάτων.


15. Steven Wilson - Eminent Sleaze (expand your mind wednesdays 14.00 - 16.00)

Το να περιμένουμε το απροσδόκητο, από τότε που ο Steven Wilson αφήνοντας πίσω του τους Porcupine Tree ξεκίνησε την σόλο καριέρα του, είναι προδιαγεγραμμένο. Από το εκλεκτικό ντεμπούτο του "Insurgentes" το 2008, σε ένα έργο τζαζ με το Grace For Drowning, δείχνοντας την αγάπη του για το κλασικό prog στο The Raven That Refused to Sing,  φτάνοντας όλο και πιο κοντά στο mainstream μέσω του Hand. Cannot. Erase. και καταλήγοντας στο εξαιρετικά προσβάσιμο To The Bone. Ο μοναδικός «βασιλιάς του progressive rock» στο The Future Bites
εξερευνά την dance, την electronica και τη σύγχρονη ποπ δίνοντας έμφαση στο προνόμιο ενός καλλιτέχνη να αναπτύξει και να αμφισβητήσει τις προσδοκίες του κοινού. Ένα γενικό θέμα «πώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει εξελιχθεί στην εποχή του Διαδικτύου» τον οδήγησε να προβληματιστεί σχετικά με τον καταναλωτισμό, τους αλγόριθμους, την εποχή των διαδικτιακων αγορών, με έναν γενικό λόγο για το πώς η τεχνολογία και το μάρκετινγκ έχουν μεταμορφώσει τη σύγχρονη ζωή. Σε μια στιγμή που όλοι αγοράζουμε με τρελό τρόπο στο διαδίκτυο για να αποτρέψουμε τα αποτελέσματα του lockdown, διοχετεύει την επιρροή του αγαπημένου του Trevor Horn σε μεταμοντέρνο ηλεκτρονικό pop-funk, καθώς συσκευάζει ψηφιακά σκεπτικά σε pop-up μέγεθος με πνεύμα και χιούμορ.


16. Weezer - all my favorite songs (a pillow of secrets mondays 12.00 - 14.00)

Επειδή η Τέχνη του να φτιάχνεις ένα καλογραμμένο τραγούδι, με γερή μελωδία, σαφείς στίχους, και το σύνολο να μην είναι "ευτελές" και χυδαία αγοραίο, τείνει να χαθεί


17. Tele Novella - Paper Crown (sail to the hinterland mondays 2nd & 4th week)

To ντουέτο των Tele Novella από το Austin, σχηματισμένο από απομεινάρια των Agent Ribbons κ των Voxtrot, στον δεύτερο τους δίσκο ορίζουν τον ήχο τους ως "medieval outsider country" και μάλλον δίκιο έχουν. Η ευάλωτη φωνή και οι ιδιοσυγκρασιακές συνθέσεις της Natalie Gordon φτιάχνουν ένα ξεχωριστό psych-folk σύμπαν.


18. Cool Ghouls - Smoke & Fire (antony k fridays 22.00 - 24.00)
19. King Gizzard & The Lizard Wizard - Static Electricity (mind flowers saturdays 20.00 - 22.00)

Από το 17o album των King Gizzard & The Lizard Wizard με τίτλο L.W.


20. Wau Wau Collectif - Gouné Yi (music not for braindead tuesdays 16.00 - 18.00)

To 2018 o Σουηδός αρχαιολόγος και μουσικός Karl Jonas Winqvist εγκαθίστανται στο χωριό Toubab Dialaw της Σενεγάλης. Τις επόμενες εβδομάδες, τοπικοί μουσικοί, κρουστά, ποιητές και τραγουδιστές συναντήθηκαν, σκιαγραφώντας ιδέες και καταγράφοντας δωρεάν τους αυτοσχεδιασμούς τους. Το αποτέλεσμα ένα έργο που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό. Avant garde κοσμικοί ήχοι, τοπικοί ήχοι της Σενεγάλης,sufi ύμνοι, spiritual jazz,dub ρυθμοί και ηλεκτρονικά ψιθυρίσματα.


21. Dinosaur Jr. - I Ran Away (delicasseten mondays 20.00 - 22.00)

Οι θρυλικοί Dinosaur Jr. ανακοίνωσαν το καινούριο τους album, το οποίο ηχογράφησαν με τη βοήθεια του Kurt Vile και θα φέρει τον τίτλο “Sweep It Into Space”. Έρχεται τον Απρίλη και το πρώτο δείγμα που μας έδωσαν είναι το πολύ όμορφο “I Ran Away”.


22. The Bug Club - We Don't Need Room For Lovin' (breakfast sessions saturdays 12.00 - 14.00)

Όταν πρωτοακους ένα κομμάτι και έχεις την αίσθηση ότι υπήρχε πάντα, δεν συμβαίνει συχνά! Ντεμπούτο EP για τους άγγλους The Bug Club, μακάρι να έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει


23. The Mighty Mighty Bosstones - The Final Parade (alternative values thursdays 18.00 - 20.00)

Το συγκρότημα της Βοστώνης έριξε μια νέα Ska βόμβα διάρκειας οκτώ λεπτών το 2021 με τίτλο "The Final Parade" και σηματοδοτεί την υπογραφή των Bosstones στην Hellcat Records.
Με πάρα πολλούς Guest να συμμετέχουν, αποτελεί ένα ερωτικό γράμμα για τη ska μουσική και ταυτόχρονα είναι πολύ διασκεδαστικό.

Ακούστε επίσης και τα προηγούμενα mixtapes για τον μήνα ΙανουάριοΔεκέμβρη,ΝοέμβριοΟκτώβριοΣεπτέμβριο,  Αύγουστο, Ιούλιο,  Ιούνιο,  Μάιο, Απρίλιο, Μάρτιο, καθώς επίσης και παλαιότερες εκπομπές του σταθμού στο επίσημο mixcloud μας. Enjoy

ΥΓ. Ευχαριστίες @ Samuel Ramos για την εισαγωγική φωτογραφία. 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us