february playlist

Strummer Radio's Taste in Music - Feb 2021

Οι παραγωγοί του Strummer Radio επιλέγουν για το μήνα Φεβρουάριο μουσικές που άκουσαν το τελευταίο διάστημα και ξεχώρισαν. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

Μουσικές απο όλες τις γωνιές της γης. Φυσικά Ελλάδα (Johny Labelle, MENTA, Good job nicky), Γερμανία, Βέλγιο, Αγγλία, Αμερική, Καναδά, Νιγηρία, μέχρι και απο Σιγκαπούρη!  Όμορφα δεμένες φρέσκες μελωδίες, το κατατάσω στα πιο ωραία mixtapes που έχουμε βγάλει. 

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. Upupayāma - Green Cabana (antony k fridays 22.00 - 24.00)
02. Madlib - Hopprock (music not for braindead tuesdays 16.00 - 18.00)

Έκοβαν και έραβαν για δυο χρόνια μεταξύ τους με σκοπό το άλμπουμ να ακούγεται μονορούφι! Καινούργιο άλμπουμ για τον τρισμέγιστο Madlib σε συνεργασία με τον Kieran Hebden( Four Tet). Tα λόγια είναι υπερβολή. 


03. Bell Orchestre - V_Movement (mid western MIDI mondays 23.00 - 00.00)

Η Bell Orchestre, ένα σχήμα από το Μόντρεαλ του Καναδά πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2021 νέα δουλειά, έπειτα από 12 χρόνια. Μέλη της ορχήστρας μπορείς να βρεις σε σπουδαίες μπάντες της περιοχής όπως: Arcade Fire, The Luyas, Torngat, Kepler, The Underdogs, The Wooden Stars etc.


04. Made Kuti - Free Your Mind (radio tangier thursdays 16.00 - 18.00)

ναι, το μήλο κάτω από τη μηλιά και δεν τελειώνει... έτσι αρχίζει το πρώτο άλμπουμ του Made Kuti (γιού του Femi κι εγγονού του Fela) - ανανέωση του afrobeat ήχου και ήδη χιτ για το Ράδιο-Ταγγέρη!


05. David Fenech _ Klimperei - Un Cercueil a Deux Places (lost daylight thursdays 12.00 - 13.00)

Ολοκαίνουργια κυκλοφορία από την αγαπημένη Marionette. Aυτοσχεδιαστική τζαζ, τραγούδι, blues, κάποια από τα στοιχεία που θα συναντήσεις στην ακρόαση αυτού του δίσκου που μοιάζει να ξεπήδησε από σπασμένο μουσικό κουτί.


06. De Beren Gieren - A Funny Discovery (expand your mind wednesdays 14.00 - 16.00)

Γνωστοί για τον δυναμικό ήχο και τις σύνθετες δομές τους, οι Βέλγοι De Beren Gieren, προσφέρουν ένα πολυτελές μείγμα πολυρυθμικών ηχητικών τοπίων και ελίτ ανατροπών,δείχνοντας την ικανότητα να αλλάζουν διάθεση με τρόπο που κρατά συνεχώς την προσοχή του ακροατή. Μινιμαλιστικές κλασσικές μελωδίες πιάνου, υπογραμμισμένες από ambient grooves, με δάνεια από electronica και post-rock, τους δίνουν μια ιδιαίτερη αύρα και τους οδηγούν σε μια εντελώς μοναδική περιοχή για ένα πιάνο τρίο. Το «A Funny Discovery», ( το πρώτο κομμάτι από το 5ο τους άλμπουμ "Less Is Endless" - που κυκλοφορεί ), είναι τόσο ελκυστικά ψυχοτρόπο, καθώς μας αποκαλύπτει τον παλλόμενο και δυσοίωνο φουτουριστικό ήχο
ενός νέου κόσμου.

07. Other Lives -Lost Day (Dislocated Days sundays 20:00 – 22:00 )

Περσινό αλλά εκπληκτικό άλμπουμ από μία εξαιρετική μπάντα της Oklahoma


08. Johnny Labelle - In The Sun (Άυπνη Πόλη thursdays every 2nd week)

Η "σκοτεινή" ατμόσφαιρα που φτιάχνει ο Johny Labelle με τα vintage synths και τα απόκοσμα, crooner φωνητικά είναι από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που έχουν βγει στην ελληνική σκηνη τον τελευταίο καιρό, κατά την ταπεινή μου άποψη


09. Notwist - Where You Find Me (String Bean Jean's every 1st & 2nd Saturday 11.00 - 12.00)
10. Black Country, New Road - Instrumental (bananafish wednesdays 20.00 - 22.00)
11. Squid - Narrator ft. Martha Skye Murphy (delicasseten mondays 20.00 - 22.00)

“Bright Green Field” θα τιτλοφορείται το ντεμπούτο album των Λονδρέζων Squid το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 7/5 από την Warp. Το συγκλονιστικό “Narrator” αποτελεί την πρώτη γεύση από το album και συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό video.


12. Still Corners - Till We Meet Again (mind flowers saturdays 20.00 - 22.00)
13. Deathrippers - Ever Since I Can Remember (the tell tale tracks tuesdays 20.00 - 22.00)

Νέo single απο τους Βρετανούς "Deathrippers" το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην συλλογή Various Artist – RIDE THE WAVE Vol. 4 η οποία κυκλοφόρησε από την Oráculo Records στις 27/0


14. Revolution Above Disorder - Scream Quietly (lemonostiftis fridays 10.00 - 12.00)

Μέσα από μια κασέτα με διασκευές σε τραγούδια των Television Personalities που κυκλοφόρησε πριν 2 περίπου μήνες ξεχωρίζω τη φοβερή εκτέλεση των Revolution Above Disorder στο ούτως ή άλλως αριστουργηματικό (χωρίς φειδώ σε υπερθετικούς).


15. Tunng - Death Is the New Sex (pan galactic rock blaster sundays 12.00 - 14.00 1st and 3rd week)
16. Notwist - Exit Strategy To Myself (sinnerman sundays 2nd and 4th week)

Μία απο τις μεγάλες συμπάθειες του ελληνικού indie κοινού επιστρέφουν με νέο δίσκο, παλιόλυκοι πλέον με 20+ χρόνια εμπειρίας, καταφέρνουν να βγάλουν έναν ήχο που ναι μεν λες ότι κάτι μου θυμίζει, αλλά πνέει μια φρεσκάδα απελευθέρωσης, μια ονειροπόληση που σπάνια πλέον συναντάμε. Μπράβο και πάλι μπράβο στους Notwist.


17. Xiu Xiu - A Bottle of Rum (dead moon nights sundays 18.00 - 20.00)

Οι αγαπημένοι μας Xiu Xiu επιστρέφουν με ένα άλμπουμ με συνεργασίες, το οποίο ονομάζεται OH NO και θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο από την Polyvinyl Record Co.
Εδώ, μαζί με τη Liz Harris μας παρουσιάζουν το pop "A Bottle of Rum," (όπου "pop" α λα Xiu Xiu βλέπε Wondering, Honey Suckle κτλ).


18. Subsonic Eye - Unearth (off the record thursdays 20.00 - 22.00)

Ένα κουιντέτο από... Σιγκαπούρη. Τρίτο άλμπουμ, σε ιαπωνική εταιρεία. Δυναμική indiepop με διάφορες αλλαγές στο tempo και ονειρεμένους τόνους.


19. Accidente - Canibal (breakfast sessions saturdays 12.00 - 14.00)

Καθαρή ενέργεια από Μαδρίτη, ακούγεται τόσο απλό και φρέσκο που σε ξαφνιάζει. Το album διατίθεται από το bandcamp σε τιμή name your price, ανεκτίμητοι Accidente. Dime ¿Y si la llama prende? ("What if the sparkle turns to flames?")


20. Rats on Rafts - Tokyo Music Experience ( Psychotic Reactions mondays 1st & 3rd week)

Από την Fire Recordings μας έρχεται το τρίτο (και 'δυσκολότερο') άλμπουμ των Ολλανδών Rats on Rafts, με post-punk, noise, και κάποιες φορές punk ήχο. Μπλέκοντας επιρροές από την Ιαπωνία όπως το kabuki (παραδοσιακό Ιαπωνικό θέατρο), περιγράφουν τον κόσμο των φουτουριστικών ονείρων, μυθικά τέρατα, ή ακόμα και την εμπειρία της 'αναζήτησης της αποθήκης όπου δρα η κρυφή κυβέρνηση' .


21. gustaf - design (days of nothing thursdays 10.00 - 12.00)
22. MENTA- Cheep Cheep Cheep (a pillow of secrets mondays 12.00 - 14.00)

Σε μεγάλη φόρμα η συμπαθέστατη και -όσο δεν παίρνει-"τρου" ελληνική ίντυ μπάντα. Αναμένοντας ολοκληρωμένο άλμπουμ ακούμε αυτή την υποβλητική συνθ ποπ σύνθεση με την αναφορά-έκπληξη στο περίφημο Φουτουριστικό Μανιφέστο του Ρουσόλο!


23. good job nicky (G-VIBES saturdays 14.00 - 16.00) 

Το μουσικό ντουέτο Νικόλα και Ερμή ξαναχτύπησε, με νέο single, πιο μπλε από ποτέ! Ο good job nicky τραγουδάει & υπογράφει τους στίχους, ενώ ο Ερμής Γεραγίδης όλα τα υπόλοιπα. Τι να πω γι’ αυτήν την σύμπραξη? good job nicky!


24. Hand Habits - i believe in you (seveneleven mondays 22.00 -23.00)
25. M. Ward - violets for your furs (with grace every last saturday of the month 10.00 - 12.00)

 Ακούστε επίσης και τα προηγούμενα mixtapes για τον μήνα ΙανουάριοΔεκέμβρη,ΝοέμβριοΟκτώβριοΣεπτέμβριο,  Αύγουστο, Ιούλιο,  Ιούνιο,  Μάιο, Απρίλιο, Μάρτιο, καθώς επίσης και παλαιότερες εκπομπές του σταθμού στο επίσημο mixcloud μας. Enjoy

ΥΓ. Ευχαριστίες @ John Hult για την εισαγωγική φωτογραφία. 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us