Morphine Social Club - New Release: “Suffocate” EP

Δύο χρόνια μετά την προηγούμενη δουλειά τους οι Morphine Social Club από τη Θεσσαλονίκη επέστρεψαν με ένα καινούργιο EP.

Τιτλοφορείται “Suffocate” και αποτελείται από τέσσερα ολοκαίνουργια τραγούδια. Το μουσικό ύφος κινείται στον ένδοξο και τιμημένο γκραντζ χώρο, κατά κύριο λόγο. Επίσης, η πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα στο δεύτερο μισό της κυκλοφορίας, φανερώνει τις όποιες ποστ πανκ επιρροές. Το (πολύ) καλό είναι ότι αυτές οι τελευταίες εκδηλώνονται με έναν πολύ ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο, τέτοιο που τελικά παραπέμπει στο ψυχεδελικό ροκ συγκροτημάτων, όπως π.χ. οι All Them Witches – δεν μιλάμε για αντιγραφή, ούτε κατά διάνοια! - ή σε πιο ρίτουαλ ατμόσφαιρες, ειδικά στο μακρόσυρτο “I Am/Am I” που κλείνει το EP και που, παρά τα οκτώ και κάτι λεπτά του, είναι τόσο όμορφο που δεν το βαριέσαι καθόλου.

Ειδική αναφορά θέλω να κάνω στο ομώνυμο τραγούδι “Suffocate”: είναι γαμώ τις ροκιές! Τραγούδι που θα έπαιζε στο Mo’ Better Παρασκευή βράδυ κι εμείς να τα σπάμε στην πίστα. Μόνη, ίσως, ένσταση για το εναρκτήριο “Hate”. Χαρακτηρίζεται από δαιδαλώδεις μελωδικές γραμμές στις κιθάρες και το μπάσο, αλλά για κάποιον λόγο δεν “το έπιασα”. Από την άλλη, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητο, οπότε το πρόβλημα είναι, ίσως, δικό μου.

Με λίγα λόγια, το νέο EP των Morphine Social Club είναι πάρα πολύ καλό. Χαίρομαι που επέστρεψαν τα παιδιά, και αξίζουν να τους στηρίξει ο κόσμος.

https://morphinesocialclub.bandcamp.com/album/suffocate

του Κώστα Μαζιώτη

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us