Album Reviews - 5 Δίσκοι του καλοκαιριού

Ο Χάρης Πολονύφης γράφει για τους δίσκους που ξεχώρισε μέσα στο καλοκαίρι. 
Protomartyr | Noel Galagher's High Flying Birds| Tinariwen | Therapy? | Jess Williamson

 
1. Protomartyr -  Formal Growth in the Desert
    Domino Records
 
 
Οι post-punks Protomartyr από το Ντιτρόιτ εισέβαλλαν την δεκαετία του 2010 στην μουσική βιομηχανία με τον εξαγριωμένο, ποιητικό και αισθαντικό ροκ ήχο τους, με στίχους που έδειχναν τον πολιτικό εκφυλισμό της Αμερικής και τη σαρωτική αφοσίωση της στον καπιταλισμό. 
Το έκτο άλμπουμ τους «Formal Growth In The Desert», για άλλη μια φορά στρέφει το βλέμμα του στο να προκαλεί την ενέργεια ενός συγκεκριμένου σκηνικού – αν και αυτή τη φορά συμβολικά. «Η έρημος είναι περισσότερο μια μεταφορά ή σύμβολο», εξήγησαν πρόσφατα σχετικά με το κίνητρο του τελευταίου τους άλμπουμ. «Συναισθηματικών ερήμων, ή τόπου ή χρόνου που φαίνεται να μην έχει ζωή».
12 ιστορίες που μιλούν για τη ζωή κατά τη διάρκεια της αναπόφευκτης απώλειας, καθώς και τον δύσκολο, αλλά πιθανό, αγώνα να βρεις χαρά προχωρώντας μπροστά.
 
Προτεινόμενα τραγούδια
The Author, Elimination Dances
 
 
2. Noel Galagher's High Flying Birds - Council Skies
Sour Mash 
 

 
 
Το Council Skies αποδεικνύει ότι ο Gallagher έμαθε μερικά κόλπα κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του στην ψυχεδελική μουσική έρημο, ανακαλύπτοντας πώς να προσθέσει αρκετό χρώμα και υφή στις συνθέσεις του, αφήνοντας τους χώρο να απλωθούν. Το τέταρτο σόλο άλμπουμ του πρεσβυτέρου Gallagher το εμπνεύστηκε από τις  μέρες του μεγαλώνοντας στο Μάντσεστερ και για αυτό δείχνει να αναπολεί μουσικά τις ένδοξες εποχές των Oasis, με τα τραγούδια του δίσκου να είναι μερικά από τα πιο άμεσα και φωτεινά ολόκληρης της solo καριέρας του.
 
Προτεινόμενα τραγούδια
Council Skies, Dead To The World
 
 
3. Tinariwen - Amatssu
Wedge  
 
 
 
Το συγκρότημα Τουαρέγκ καταργεί ολοένα και περισσότερο τα σύνορα σε ένα άλμπουμ που συνδυάζει την country και τη μουσική του Μάλι. Αλλά εξακολουθεί να διατηρεί ένα μέρος του μυστηρίου. Αρχικά, το Amatssou επρόκειτο να είναι το αμερικανικό άλμπουμ τους, πριν η πανδημία χαλάσει το σχέδιο. Τελικά οι μουσικοί, υπό την ηγεσία του παραγωγού Daniel Lanois, ηχογράφησαν τον δίσκο σε ένα αυτοσχέδιο studio σε μια όαση στην Νότια Αλγερία, δίνοντάς του έξτρα ψυχή, κάνοντας μας άλλη μια φορά να φανταζόμαστε πως θα ακούγονταν οι Clash αν ήταν από το Μάλι.
 
Προτεινόμενα τραγούδια
Tenere Den, Jayche Atarak
 
 
4. Therapy? - Hard Cold Fire
Marshall Records 
 
 
Οι Therapy? ακούγονται ορεξάτοι όσο ποτέ στο 16ο άλμπουμ τους, Hard Cold Fire. Με τον παραγωγό του Troublegum,Chris Sheldon, για άλλη μια φορά να κρατά τα ηνία μας δίνουν μια συμπαγή συλλογή από κομμάτια που είναι τόσο βάναυσα όσο και μελωδικά χρειάζεται, ρίχνοντας ταυτόχρονα και μια ματιά στο μέλλον της μπάντας
 
Προτεινόμενα τραγούδια
They Shoot The Terrible Master, Woe
 
 
5. Jess Williamson - Time Ain't Accidental
Mexican Summer 
 
 
Μετά από έναν επώδυνο χωρισμό με τον σύντροφο και μακροχρόνιο μουσικό συνεργάτη της, που άφησε την Williamson και το σπίτι τους στο Λος Άντζελες στην αρχή της πανδημίας, το νέο άλμπουμ της Τεξανής καλλιτέχνιδας αφορά την απώλεια, την απομόνωση και την αναγέννησή της, προσωπική και επαγγελματική και σηματοδοτεί μια τεκτονική αλλαγή στον τρόπο που αντιλαμβάνεται πια την μουσική, με την επιρροή της Linda Rondstadt και της Emmylou Harris να είναι ολοφάνερη σε όλα τα νέα τραγούδια
 
Προτεινόμενα τραγούδια
Time Ain't Accidental, Hunter
 
ΥΓ. Αρχής γενομένης την Κυριακή  24/09 και κάθε δεύτερη Κυριακή στις 16:00 - 18:00 η εκπομπή Ghosts on the Highway θα μιλάει για πολλούς νέους δίσκους αλλά και ιστορίες απο τα παλιά, υπο την εποπτεία του Χάρη Π. και Γιώργου Τ. (sinnerman)! 
  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us